альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

У Вознесенську пройшов дебатний турнір для молоді

З метою заохочення учнівської молоді до оволодіння ефективними навичками комунікації 12 грудня 2018 року у музеї ім. Кібрика відбувся Загальноміський дебатний турнір присвячений тижню права. Організований Міською благодійною організацією «Фонд громади Вознесенська» турнір охопив учнів усіх шкіл міста. До складу суддівської колегії увійшли успішні підприємці, адвокати, юристи, представники Вознесенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області. Вознесенська міськрайонна філія Миколаївського обласного центру зайнятості також не залишилась осторонь такого цікавого заходу. До складу суддів долучились начальник відділу активної підтримки безробітних Інна Гаврилова а також провідний юрисконсульт Олександр Морозов.

Цікавою є форма проведення заходу. І хоча термін «дебати» здається зрозумілим, однак варто у ньому розібратись. Під цим визначенням розуміють чітко структурований організований публічний обмін думками між двома сторонами з актуальної теми. Метою такої дискусії є переконання в своїй правоті третьої сторони, а не одне одного. Тому вербальні і невербальні засоби використовуються учасниками дебатів виключно для формування у слухачів позитивного враження від власної позиції. Для проведення дебатних турнірів учнівська молодь обрала наступні теми: 
• Цей уряд хоче дозволити вільне володіння вогнепальною зброєю з 18 років.
• Цей уряд хоче дозволити керування легковими автомобілями з 16 років. 
• Цей уряд хоче заборонити підліткам здійснювати покупки на суму понад 200 грн без дозволу батьків. 
• Цей уряд хоче дозволити вільно вступати в шлюб з 16 років.
• Цей уряд хоче дозволити вільне працевлаштування підлітків з 14 років на повний робочий день без дозволу батьків.

Це не просто запропоновані теми до обговорення, а ті актуальні питання, які цікаві саме молоді, тож готуючись до участі у турнірі юнаки та дівчата змогли дослідити ці проблеми з різних сторін.
Щиро пишаємось, що місто Вознесенськ багате на таких розумних, кмітливих та цілеспрямованих юнаків і дівчат! Сподіваємось і на подальшу плідну співпрацю із соціальними партнерами.

скачать dle 12.0
Дата публікації: 14.12.2018 0 978
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно