альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Тренінг для осіб з обмеженою працездатністю у Вознесенській філії

В рамках Декади зайнятості людей з інвалідністю, яка на теренах Миколаївської області триває з 26 листопада 2018 року, сьогодні в приміщенні Вознесенської міськрайонної філії Миколаївського обласного центру зайнятості відбувся тренінг «Зроби своє життя успішним». Особи з інвалідністю – особлива категорія населення, робота з якою потребує особливого підходу, адже вони дуже часто мають низьку мотивацію до працевлаштування, відчувають зневіру, змушені шукати лише ті варіанти працевлаштування, які є їм повністю підходящими враховуючи обмеження за станом здоров’я та індивідуальні програми реабілітації. Тож маючи на меті підвищити мотивацію запрошених до працевлаштування, фахівці Вознесенської філії запропонували присутнім також на розсуд ідеї самозайнятості, які можуть стати для когось з них підходящим варіантом працевлаштування.

 
У вправі на знайомство, яка допомогла встановити приємну та комфортну атмосферу в аудиторії, учасникам тренінгу було запропоновано продовжити фразу «Найбільше в людях я ціную…». Це дало змогу зорієнтуватись, що саме найбільше в людях цінують присутні, як виявилось – чесність та доброту. Під час теоретичного блоку «Досягнення мети» заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Ірина Чорна обговорювала з учасниками тренінгу чому так важливо ставити правильні цілі. «Велика мета і жагуче бажання її досягти активізує небачені досі ресурси психіки. Слабка мета – слабкий вогник у душі, велика мета – великий вогонь», - зауважила Ірина. Однак для багатьох мета так і залишається недосяжною, і виною тому є «внутрішній саботажник». Ця негативна сторона кожної особистості проявляється у найбільш непідходящий момент з думками на кшталт: «у мене не вийде», «зроблю це потім», «це не в моїх силах» і тому подібне. Саме тому учасники тренінгу вчилися висувати контраргументи та позбавлятися від негативного впливу «внутрішнього я». 

 
Під час наступного етапу роботи учасники тренінгу виконували вправу «Сам собі хазяїн», яка мала на меті оцінити переваги роботи на роботодавця та на себе, як підприємця. В продовження виконання вправи присутнім було запропоновано оцінити деякі бізнес-ідеї та переглянути тематичний відеоролик. 
По завершенню тренінгу учасники подякували фахівцю за цікаву зустріч, а Ірина в свою чергу побажала безробітним громадянам успіхів у пошуку роботи та досягнення поставлених цілей.

скачать dle 12.0
Дата публікації: 29.11.2018 0 942
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно