альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

«Десяте квітня» на зустрічі з переселенцями у Вознесенську

8 листопада 2018 року в приміщенні Вознесенської міськрайонної філії Миколаївського обласного центру зайнятості відбувся просвітницьких захід за участю громадської організації «Десяте квітня» для внутрішньо переміщених осіб. Законодавство України дає нам таке визначення цієї категорії населення: «Внутрішньо переміщена особа – громадянин України, іноземець або особа без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах та мають право на постійне проживання в Україні, яких змусили залишити або покинути своє місце проживання в результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру». Захід, який відбувся в рамках проекту «Правова допомога внутрішньо переміщеним особам та розширення прав і можливостей громад на півдні України», мав на меті надати юридичні роз’яснення зі змін у нормативно-правовому законодавстві, проконсультувати з питань ведення судових справ. До участі у заході окрім безробітних громадян, які перебувають на обліку у Вознесенській філії, приєднались мешканці міста Вознесенська, які належать до категорії переселенців, у тому числі і особи пенсійного віку. 

 
Фахівці громадської організації Тетяна Анісімова та Богдан Коптюх поінформували присутніх з актуальних питань, а саме: проблем, пов’язаних зі статусом переселенця, виплатами адресної допомоги, пенсій, стипендій, відновлення документів, тощо, розповіли про ті категорії судових справ, до яких застосовується супровід, якщо інакше справу не вирішити. Окремим питанням пролунала інформація щодо актуальних програм підтримки переселенців – соціальних, навчальних та гуманітарних.
Ще одним учасником заходу стала фахівець Вознесенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Лілія Рожняківська. Вона презентувала присутнім послуги, якими переселенці можуть користуватись безпосередньо за місцем проживання.

 
По завершенню зустрічі присутні отримали друковану буклету продукцію, яка зорієнтує громадян в потрібній ситуації. Активне спілкування, чимало питань, які лунали з вуст запрошених на зустріч, свідчить про те, що тема зустрічі є дійсно актуальною і потребує постійного обговорення.

скачать dle 12.0
Дата публікації: 09.11.2018 0 1 053
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно