альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Пам'ятка для громадян, які змінили місце реєстрації проживання.

Відповідно до п. 70.7 ст. 70 розд. II Податкового кодексу України та п. 1 розд. IX Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822 (далі - Положення № 822), фізичні особи - платники податків зобов'язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи - платника податків за формою № 1ДР або Повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків за формою №5ДР або Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб - платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією (за наявності) та номером паспорта за формою N 5ДРП та документа, що посвідчує особу.

Алгоритм дій громадян, які змінили місце реєстрації проживання:

  1. Звернутись особисто або через офіційного представника до найближчої державної податкової інспекції. 

  2. Мати при собі обов’язково паспорт у вигляді книжечки або у вигляді картки ID, витяг з реєстру територіальної громади та, при необхідності,  документ, що посвідчує особу довірителя, довіреність (якщо звертається представник).

  3. Подати Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків за формою №5ДР або Заяву про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб - платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією (за наявності) та номером паспорта за формою № 5ДРП (для фізичних осіб, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією (за наявності) та номером паспорта).

Також, існує можливість подати заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків за формою № 5ДР в електронній формі – шляхом надсилання засобами інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua) при наявності кваліфікованого електронного підпису фізичної особи, отриманого у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

скачать dle 12.0
Дата публікації: 28.08.2024 0 78
---
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно