альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Колектив Південноукраїнської АЕС поповниться новими кадрами

Майже 90 молодих спеціалістів цього тижня отримали дипломи про закінчення Южноукраїнського професійного ліцею і тепер розпочнуть свій трудовий шлях. Зокрема, й на Південноукраїнській АЕС. Саме тут вони проходили практику і вже знайомі з виробництвом та майбутніми колегами. 

 Захист дипломних робіт тривав протягом трьох днів. Свій освітній рівень під час державної кваліфікаційної атестації підтверджували електрозварники ручного зварювання, електрозварники на автоматичних та напівавтоматичних машинах, слюсарі з ремонту колісно-транспортних засобів та електромонтери. 

“Війна в України триває, як і мобілізація до лав ЗСУ, тож це, безумовно, відбивається і на ринку праці. Є дефіцит робочих рук на багатьох підприємствах  нашого міста та держави в цілому. Ми якраз готуємо фахівців робітничих професій, на які є великий попит. Основним нашим роботодавцем була і залишається Південноукраїнська  АЕС”, - зазначив директор Южноукраїнського професійного ліцею Сергій Невідомий.  

Майбутнім кваліфікованим робітникам слід було виготовити виріб, а потім презентувати його та виробничий процес: технологічну карту зварювання, обладнання та інструмент, що використовувався під час роботи, розповісти про критерії якості та техніку безпеки.  Також вони мали відповісти на запитання екзаменаційної комісії та підтвердити свій рівень знань. 


Керівник навчального закладу каже, що на всі випускні іспити намагаються запрошувати провідних спеціалістів АЕС, які мають чималий практичний досвід і високий професійний рівень. Для представників енергетичного підприємства це можливість особисто поспілкуватися з випускниками та підібрати перспективні кадри. 


Аби посилити співпрацю з головним підприємством міста, освітній заклад веде гнучку політику: за можливості покращують матеріальну базу та відкривають нові напрями навчання. Зокрема, одна з останніх спеціальностей, що додалась до переліку, інтегрована  - «Слюсар з ремонту реакторно-турбінного устаткування. Слюсар з ремонту контрольно-вимірювальних приладів та автоматики». У планах також є підписання тристоронніх угод. За такою схемою Південноукраїнська АЕС вже багато років співпрацює із закладами вищої освіти.  Для учнів місцевого ліцею це буде гарантією працевлаштування, а для підприємства забезпечить регулярне оновлення робітничих кадрів. 

 

У вишах вступна кампанія ще не розпочалась, а от ті, кого цікавить професійно-технічне навчання на безкоштовній основі, вже  можуть подавати документи. В Южноукраїнському професійному ліцеї це можна зробити до 30 серпня.

скачать dle 12.0
Дата публікації: 01.07.2024 0 58
---
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно