альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Безперервна допомога армії: південноукраїнські атомники за три місяці задонатили 9,5 млн грн

28 травня на Південноукраїнській АЕС відбулось розширене засідання комісії з розподілу допомоги військовим формуванням. Атомники в черговий раз перерахують свій одноденний заробіток для підтримки ЗСУ. Благодійна ініціатива енергетиків третій рік поспіль реалізується в межах станційного проєкту «Допомога захисникам України».

Окрім складу комісії, куди входять представники адміністрації, профспілки, підрозділів підприємства та ветеранських організацій, участь у заході взяли профспілкові активісти. Фінансовий звіт озвучив член комісії, в.о. голови первинної профспілкової організації Південноукраїнської АЕС Валерій Макану: «За три останні місяці персонал енергокомплексу придбав і передав військове спорядження та високотехнологічне обладнання на суму 9,5 млн грн. Вдалося посилити бойову спроможність 31 військової частини ЗСУ, НГУ та добровольчих формувань за їхніми потребами.
Придбавали найпріоритетніше: квадрокоптери, монокуляри, тепловізори, супутникові системи Starlink, радіостанції, мобільні РЕБ станції, пошукові
прожектори, планшети, комплекти акумуляторів DJI Mavic 3 на загальну суму 6 млн 140 тис. грн», - акцентував він.

Майже в 3,5 млн грн енергетикам-доброчинцям обійшлися військовий одяг, взуття, тактичні рюкзаки та спальники. Загалом з початку війни амуніцією забезпечили 760 військовослужбовців на суму в майже 14 млн грн. Пріоритет в отриманні військового спорядження, безперечно, мають мобілізовані працівники та члени сімей персоналу енергокомплексу, які стоять на захисті держави. Подбали й про бойових медикинь.
Екіпірування надали 23-ом жінкам, 5 забезпечили взуттям від міжнародних благодійних організацій.

Станом на зараз від військових частин надійшло понад 30 запитів на допомогу. Наразі залишок коштів на рахунку складає 712 тис. грн. На початку червня за заявами працівників ПАЕС буде перерахована значна сума коштів. Комісії доведеться ретельно опрацювати всі звернення, щоб обрати найбільш пріоритетні позиції, адже потреб менше не стає, - зауважив генеральний директор філії «ВП «ПАЕС» Ігор Полович. «Ворог наступає, потреби на фронті зростають. Хлопці просять найнеобхідніше. Намагаємось задовольняти запити по максимуму.

Між тим не зменшується обсяг нашої допомоги одягом, взуттям, предметами першої необхідності. Допомагатимемо і надалі всім, чим можемо», – підсумував Ігор Полович.

Акція «Допомога захисникам України» триває. З заробітної плати за травень працівники філії «ВП ПАЕС» вчергове перерахують свій одноденний заробіток, аби допомогти військовим у придбанні найнеобхіднішого спорядження. Зокрема, й своїм колегам, які нині боронять Україну. Сьогодні зі зброєю в руках незалежність держави відстоює 207 працівників Південноукраїнського енергокомплексу. З них – дві жінки.скачать dle 12.0
Дата публікації: 30.05.2024 0 50
---
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно