альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Організація молоді ПАЕС провела шашковий турнір для дітей зі складною долею

Організація молоді Південноукраїнської АЕС, аби підтримати маленьких українців зі складною долею, поновила проведення шашкових турнірів у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей (ЦСПРД). Турнір відбувся минулого тижня. Проходив він за всіма правилами гри у шашки, єдина відмінність - без медалей та призів не залишився жоден з учасників. 

Комунальний заклад "Центр соціально-психологічної реабілітації дітей” розрахований на тимчасовий прихисток маленьких українців віком від 3 до 18 років, які опинилися у складних життєвих обставинах, надання їм соціальної, психологічної, педагогічної, медичної, правової та інших видів допомоги. Зараз тут перебувають 36 дітлахів. У кожного своя доля та історія, але всіх їх об’єднує бажання попри все мати щасливе дитинство. І саме завдяки небайдужості дорослих - персоналу закладу та його друзів вони отримують комфортні умови для розвитку й реабілітації. 

На шашкові турніри у ЦСПРД чекають давно. Їх поставили на “паузу” через коронавірус, а потім відновити традицію не дало повномасштабне вторгнення росії до України. Війна ще не закінчилась, але за спільним рішенням адміністрації закладу і організації молоді ПАЕС шашкові баталії вирішили проводити знову. “Шашки - гра, яка не тільки розвиває інтелектуальні здібності та логічне мислення, але й навчає бути цілеспрямованим, долати перешкоди на шляху і боротися за свою перемогу. Дітям, які опинились у складних життєвих обставинах, це вкрай важливо”, - підкреслила директорка ЦСПРД Ярослава Мельник. 

Протягом року організація молоді ПАЕС планує провести чимало цікавих заходів для вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Южноукраїнська. Зокрема, це творчий майстер-клас з термомозаїки, що розвиває дрібну моторику, координацію, фантазію та логічне мислення. Ще один глобальний проєкт - оновлення графіті-стіни навколо спортивного майданчика закладу. “Це буде командна робота. Хочемо залучити декілька підрозділів - будівельно-монтажне управління, цех вентиляції і кондиціонування повітря, а також художників, які допоможуть зробити макети малюнків на стіні”, - зазначив голова організації молоді Євген Мітченко. 

В цілому ЦСПРД допомагають чимало підрозділів атомної електростанції. Зокрема, цех вентиляції та кондиціонування повітря опікується Центром соціально-психологічної реабілітації дітей ще з 2010 року. Атомники допомагають підготуватися і до цього літнього сезону. Через постійні тривоги діти більшість часу проводять на території закладу, тож облаштування безпечних зон для відпочинку та гри на вулиці - вкрай важливі. 

Такі ініціативи працівників ПАЕС роблять життя дітей у центрі цікавішим і комфортнішим. Спільними зусиллями енергетики створюють усі умови для того, щоб маленькі українці мали віру у підтримку дорослих та надію на краще майбутнє.

скачать dle 12.0
Дата публікації: 24.05.2024 0 70
---
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно