альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Запрацювала оновлена програма компенсації 25% вартості української сільськогосподарської техніки та обладнання

Міністерство економіки України оголосило про офіційний старт відновленої Кабінетом Міністрів України програми часткової компенсації державою вартості сільськогосподарської техніки та обладнання українського виробництва. Відтепер, купуючи техніку від виробників з Переліку, аграрії зможуть отримати назад 25% вартості цього устаткування. Ініціатива має підтримати національних виробників, а також стимулювати попит на продукцію й товари, виготовлені в Україні. У державному бюджеті на реалізацію програми закладено 1 млрд гривень у 2024 році.
 

Як працює програма компенсацій?

Для отримання часткової компенсації вартості сільгосптехніки аграріям необхідно:
  • Вибрати постачальника.
  • Закупити сільськогосподарську техніку українського виробництва.
  • Подати до уповноваженого банку заявку та підтверджувальні документи.
  • Отримати компенсацію на рахунок банку.
 
За підрахунками Мінекономіки, закладеної в держбюджет суми на підтримку програми у 2024 році вистачить, щоб задовольнити заявки на українську техніку близько 4 000 аграріїв. Це надасть новий поштовх для розвитку машинобудівних підприємств, зокрема, сприятиме збільшенню на ринку пропозицій вітчизняної техніки та обладнання вдвічі, запуску виробництва нових найменувань, посиленню інтересу інвесторів до галузі та зростанню кількості робочих місць. Тим часом імпорт сільгоспмашин та обладнання може зменшитись до 10%.
 

Як потрапити до переліку виробників агротехніки?

Станом на квітень 2024 року до оновленого переліку техніки увійшло 964 номенклатурних позицій продукції від 21 українського виробника агротехніки та обладнання. За підсумками надходження та розгляду нових заяв від виробників перелік буде оновлюватися. 
Ключовими вимогами для того, щоб потрапити до списку є рівень локалізації, наявність сертифіката відповідності системи управління якістю у виробництві, питома вага витрат на оплату праці тощо. Щоб бути включеним до переліку виробнику техніки та обладнання потрібно подати відповідну заявку та документи до неї до Міністерства економіки. Дедлайн подання у поточному бюджетному періоді — 31 жовтня 2024 року. Техніка та обладнання за заявками, поданими після 1 листопада 2024 року, може бути включена до переліку у 2025 році.
Дія програми компенсацій — це частина економічної стратегії «Зроблено в Україні», створеної для підтримки українських виробників. скачать dle 12.0
Дата публікації: 23.04.2024 0 70
---
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно