альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Сервісні центри МВС відновили майже 20 тисяч посвідчень водія з початку 2024 року

Сервісні центри МВС відновили майже 20 тисяч посвідчень водія з початку 2024 року


За перші 3 місяці цього року майже 20 тисяч кермувальників здійснили обмін посвідчення водія внаслідок втрати. Із них – 19 342 отримали фізичне посвідчення водія та 134 – в електронній формі без використання пластикового бланка.

Зараз вся країна переживає складні часи внаслідок російського вторгнення. Часто під час ворожих обстрілів чи вимушеної евакуації наші співгромадяни пошкоджують або втрачають свої документи, зокрема і посвідчення водія. Якщо ця неприємна ситуація сталася з вами, нагадуємо, як швидко відновити водійське онлайн або в сервісному центрі МВС.

Замовити відновлення посвідчення водія можливо кількома зручними способами. Для цього необхідно звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС. Нагадуємо, що послуги надаються за попереднім  записом. Талони доступні онлайн та в терміналі, який розташований у приміщенні сервісного центру МВС. Крім того, кермувальник має взяти з собою перелік документів: паспорт громадянина України з відміткою про місце реєстрації (дозволяється пред’явити в електронній формі в застосунку Дія), або посвідку на проживання та ідентифікаційний номер платника податків. Під час дії воєнного медична довідка щодо придатності до керування транспортним засобом не є обов’язковою.

Також відновити документ можливо онлайн: у Кабінеті водія або в застосунку Дія. Для цього необхідно авторизуватися, заповнити всі поля, сплатити за послугу та обрати зручний спосіб отримання. Зокрема, у будь-якому зручному відділенні Укрпошти на території України, кур’єрською доставкою, або готовий документ кермувальник отримує в сервісному центрі МВС. Крім того, у Кабінеті водія доступне відновлення посвідчення водія із міжнародною доставкою. Зараз вона діє у 27 країн світу.

При виборі кур’єрської доставки або на відділення Укрпошти – окремо сплачуються логістичні витрати.

Нагадаємо, що при обміні або відновленні посвідчення водія у період воєнного стану - медична довідка необов’язкова. 

скачать dle 12.0
Дата публікації: 02.04.2024 0 23
---
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно