альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Відбулися перші угоди купівлі-продажу житла з використанням житлових сертифікатів.

                                                                                   Житло за сертифікат

Вже відбулися перші угоди купівлі-продажу житла з використанням житлових сертифікатів. Це означає, що перші кілька родин нашої громади вже готуються розпочати своє життя у новій оселі. 

Усього до Реєстру пошкодженого та знищеного майна на кінець березня подано 20 заяв від власників зруйнованого житла для отримання житлових
сертифікатів. З кожною окремо працює комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, вона ж визначає суму компенсації за спеціальною формулою і формує сам сертифікат.
 

Внаслідок влучання ракети в багатоповерховий будинок, розташований за адресою вул. Котляревського, 39 (27 квартир), його було зруйновано. Також зруйновано ще три приватні будинки.

За рішенням комісії п’ятнадцятьом заявникам зруйнованої багатоповерхівки надано компенсації за знищений об’єкт нерухомого майна шляхом фінансування придбання квартири, іншого житлового приміщення, будинку садибного типу, садового або дачного будинку з використанням житлового сертифіката на загальну суму 16 140,46 тис. грн. Компенсацію з використанням житлового сертифіката отримали мешканці 3-х приватних будинків на загальну суму 5 356,71тис. грн.

Усього нараховано житлових сертифікатів на загальну суму 21 497,174 тис. грн.. Вже використали свої житлові сертифікати четверо власників квартир зруйнованої багатоповерхівки та двоє - приватних будинків.

Бачимо, що програма працює, держава виконує свої зобов’язання з цього компенсаційного механізму, тож і власники житла, які згодні продати його
власникам житлових сертифікатів все більше погоджуються на угоду купівлі- продажу, адже держава гарантує отримання коштів.

За додатковою інформацією просимо звертатися до Управління житлово- комунального господарства та капітального будівництва Вознесенської міської ради.скачать dle 12.0
Дата публікації: 01.04.2024 0 32
---
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно