альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Служба контролю металу ПАЕС відзначила свій 45-річний ювілей

19 березня 1979 року був підписаний наказ про створення лабораторії металу та зварювання. Сьогодні вона має назву – служба контролю металу (СКМ) філії «ВП ПАЕС». З нагоди ювілейної дати відбулося урочисте зібрання її колективу.

Контроль металу – складова безпеки атомної станції, надважливий захід для забезпечення цілісності обладнання. Таку роботу рівно сорок з половиною десятків років здійснює служба контролю металу Південноукраїнської АЕС. У день заснування свого підрозділу колектив СКМ приймав вітання. «Я дуже тішусь, що працюю в цьому колективі – професіоналів і однодумців. Завдячуючи, зокрема, й вам, продовжуються терміни експлуатації обладнання та енергоблоків у цілому. В основі важливих рішень лежать ваші висновки про стан металу», – звернувся в ювілейній промові до колег начальник служби контролю металу філії «ВП ПАЕС» Андрій Бажуков. До щирих вітань долучився й головний інженер Південноукраїнської АЕС Микола Феофентов: «Я був завжди впевнений, що тут працюють висококласні спеціалісти. І ви кожного року доводите це своєю компетентністю. Велика подяка, честь і хвала за вашу роботу».

Вступну частину святкового зібрання продовжили нагородженнями від АТ «НАЕК «Енергоатом». Кращих за добросовісну працю удостоїли листами подяки, грамотами, почесними грамотами, відзнаками «За вагомий внесок у розвиток атомної енергетики України» й нагрудним знаком «Відмінник атомної енергетики».

Андрій Бажуков провів короткий екскурс в історію СКМ. Чотири з половиною десятки років тому її заснували як лабораторію. Першопрохідцям із восьми фахівців-дефектоскопістів було ввірено виконання вхідного контролю обладнання й трубопроводів енергоблока, який тільки зводився. Це було провідне завдання новоствореного відділу. З того часу він модифікувався тричі. Ріс якісно й кількісно колектив (нині він нараховує 83 працівники). Видозмінювалися та розширювалися функції служби.

Начальник лабораторії дистанційних засобів контролю та ремонту СКМ філії «ВП ПАЕС» Володимир Ничепуренко – один з кращих працівників служби. Його нагородили почесною грамотою. Лабораторія, якою він керує, 99 % своїх робіт здійснює в реакторному відділенні. Крім того, що її спеціалісти володіють стратегічною інформацією про стан корпусу реактора, вони ще й першими дізнаються, чи буде майбутнє в енергоблока після завершення проєктного терміну експлуатації. «Корпус реактора – це єдиний сосуд, який не підлягає заміні. Тому після нашого контролю та відповідних висновків, ухвалюється рішення щодо продовження його роботи й енергоблока в цілому. Загалом робота моя не те, що цікава – класна», – акцентував Володимир Ничепуренко.

Очільник служби Андрій Бажуков зазначив, що планів мають чимало. Головне, не знижувати високу планку професіоналізму й довести свій колектив до нових виробничих вершин.

скачать dle 12.0
Дата публікації: 23.03.2024 0 31
---
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно