альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» до Дня українського добровольця вшанували земляків-захисників суверенітету України

14 березня, з 2017 року, в Україні ми вшановуємо людей, які по велінню серця, та з доброї волі стають на захист своєї землі. Саме 14 березня в Україні стало Днем українського добровольця.
З нагоди Дня українського добровольця бібліотеки громади провели низку різноманітних культурно-просвітницьких подій, метою яких є - подальше зміцнення патріотичного духу мешканців міста та сіл Новогригорівка та Ракове. Особлива увага – дітям та молоді нашої громади.
Заради підвищення суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань, популяризації подвигу захисників України та піднесення престижу військової служби в країні бібліотеки презентували тематичні виставки, перегляди книг. Відвідувачі бібліотек стали учасниками патріотичних годин, кінопоказів «Патріотизм не має віку», уроків мужності «Немає більшої сили, ніж стійкість духу добровольця».
Напередодні свята в дитячій бібліотеці відбулася зустріч - вшанування «Герої добровольці поруч з нами!». Присутні з шаною та увагою вітали наших земляків, які за велінням серця та з почуттям обов`язку перед країною, встали на її захист в буремні роки, що прийшли на нашу землю після подій на Майдані.
Вогник подяки, захоплення, віри в найшвидше закінчення війни на Сход, шани зовсім юним хлопцям, і зрілим чоловікам, тим, хто ніколи не тримав в руках автомат, хто в мирному житті був лікарем, а можливо кухарем, програмістом або ж студентом, усім, хто залишив власні справи та відхрестившись від особистого життя спочатку пішов на Майдан, а потім приєднався до батальйону, сформованого саме з ДОБРОВОЛЬЦІВ, які першими стали на захист держави – тоді, коли слова «душу й тіло ми положим за нашу свободу» стали не просто рядками Гімну, але й закликом до дії, запалили під час заходу Кривенко С.А, наш земляк-доброволець, та юна читачка бібліотеки Арай Христина. Хвилиною мовчання вшанували присутні на заході наших земляків, що загинули, захищаючи наше мирне життя, спокійний сон, можливість працювати та навчатись.
Кравченко Сергій Олександрович та Кривенко Сергій Анатолійович – могли залишитись вдома, мали на це повне право. Але учасники зустрічі почули схвильовану розповідь, як наші земляки не змогли бути осторонь від страшних подій на Сході, як зі своєї доброї волі вирішили піти захищати Батьківщину. Навчали молодих юнаків та зрілих чоловіків тримати в руках зброю, роз`яснювали тактику подій, що диктувалася незвичним форматом бойових дій – АТО.
У присутніх було багато запитань: і про життєвий шлях наших добровольців, і про бойові події, про школу, в якій навчалися, в які ігри грали в дитинстві, які спортивні секції відвідували. Спогади: вони були і веселими, цікавими, але - вже назавжди, в пам’яті наших мужніх добровольців поселилися спогади і сумні, пов’язані з втратою побратимів та тяжким періодом служби на Сході нашої Батьківщини. Незабутня для всіх зустріч, дитячі слова подяки, листівки з побажаннями, подарунки, виготовлені власними руками, звичайно ж- квіти.
Сьогодні про сучасних героїв створюють фільми, присвячують їм пісні, поеми, пишуть книги.
У кожній бібліотеці ми оформили фотовиставку про наших земляків, які загинули заради того, щоб ми були щасливими, раділи життю, навчалися в школах. Земляки-герої! Вони – приклад для кожного. Запрошуємо відвідати бібліотеки громади, прочитати книги, присвячені воїнам-захисникам нашої країни. Всі вони відважні хлопці, у кожного з них хоробре серце і незламна воля до перемоги. Честь і слава Україні, державі, яка виростила і виховала таких воїнів.



КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська»
скачать dle 12.0
Дата публікації: 15.03.2021 0 300
---
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно