Вознесенськ

Офіційний інтернет-портал міста

Електронна петиція «Про дострокове припинення повноважень першого заступника міського голови Жукова А.С.»

Відповідно до законодавства України посадові особи місцевого самоврядування повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитись до громадян, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити їхнім правам та законним інтересам. Відповідно до затверджених Правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування (Наказ Національного агентства з питань державної служби №158 від 05.08.2016 року), посадові особи місцевого самоврядування зобов’язані:
- неухильно дотримуватись загальновизнаних етичних норм поведінки, бути доброзичливими та ввічливими, дотримуватись високої культури спілкування, з повагою ставитись до прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина, об’єднань громадян, інших юридичних осіб;
- зміцнювати авторитет державної служби і служби в органах місцевого самоврядування, а також позитивну репутацію державних органів та органів місцевого самоврядування;
- проявляти стриманість у разі критики чи образ з боку громадян, зауважувати щодо неприйнятності такої поведінки і необхідності дотримання норм ввічливого спілкування;
- утримуватися від поширення інформації, зокрема розміщення коментарів на веб-сайтах і у соціальних мережах, що можуть завдати шкоди репутації державних органів та органів місцевого самоврядування.
Відповідно до статті 74 Закону України «Про місцеве самоврядування» Органи та посадові особи місцевого самоврядування несуть відповідальність за свою діяльність перед територіальною громадою, державою, юридичними і фізичними особами.

Перший заступник міського голови Жуков А.С. порушив ці визнані норми та стандарти поведінки під час спілкування на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook (посилання на профіль:
https://www.facebook.com/azukov1) 09.02.2023 року (посилання: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid033T4zu4r VHTK5iBGgj5Tm492SGGFuuprnhSETvtXGubkZ8sxwjP7zmSUP5W8qQUoCl&id= 1090497523), залишив ряд принизливих коментарів на адресу інших мешканців громади, виявив упереджене та недоброзичливе ставлення, обвинувачуючи осіб, що висловлюють власну думку у «психічних розладах», що свідчить про неповагу до прав і свобод, честі і гідності, гарантованих Конституцією та Законами України. Також перший заступник міського голови Жуков А.С. порушив вимогу щодо стриманості у відповідь на критичні зауваження. При цьому, Жуков А.С. під час такого спілкування представлявся, не як фізична особа, а як «перший заступник міського голови», чим завдав шкоди репутації органів місцевого самоврядування та порушив присягу посадової особи місцевого самоврядування.
Відповідно до наведених вище Правил «керівники державних органів, органів місцевого самоврядування чи їх структурних підрозділів у разі виявлення чи отримання повідомлення про порушення цих Загальних правил в межах своєї компетенції відповідно до законодавства зобов’язані вжити заходів щодо припинення виявленого порушення, усунення його наслідків та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності, а у випадках виявлення ознак кримінального або адміністративного правопорушення також поінформувати спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції».


За порушення правил етичної поведінки службовець притягується до дисциплінарної відповідальності, в тому числі до припинення повноважень. Відповідно до статті 10 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» прийняття на посади заступників міського голови відбувається шляхом затвердження відповідною радою. Таким чином, прийняття на посаду та звільнення з посади заступників міського голови відноситься до компетенції міської ради.


На підставі вищевикладеного та керуючись Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування», «Про службу в органах місцевого самоврядування», Наказом Національного агентства України з питань державної служби від 05.08.2016 № 158, я створюю петицію, адресовану Вознесенській міській раді ПРО:
1. Дострокове припинення повноважень першого заступника міського голови Жукова А.С.
Відповідно до статті 13 Статуту Вознесенської міської територіальної громади, електронна петиція, адресована Раді, розглядається депутатами за умови збору на її підтримку не менше як 100 підписів громадян протягом не більше 45 календарних днів з дня оприлюднення петиції. Порядок розгляду електронної петиції, адресованої Раді, її виконавчим органам визначається рішенням Ради. Статут є основним нормативним актом громади та актом прямої дії, що має вищу юридичну силу стосовно інших нормативних актів органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб.


Отже, петиція має бути розглянута шляхом оприлюднення та внесення на розгляд сесії міської ради проекту рішення міської ради «Про розгляд електронної петиції «Про дострокове припинення повноважень першого заступника міського голови Жукова А.С.». У випадку прийняття рішення більшістю голосів – шляхом внесення проекту рішення «Про дострокове припинення повноважень першого заступника міського голови Жукова А.С».
Петиція адресована міській раді та має бути розглянута міською радою. Нерозгляд петиції у встановлений спосіб є грубим порушенням чинного законодавства та надає підстави автору петиції чи будь-якій іншій особі оскарження таких дій у судовому порядку.

Фотодокази вчинених першим заступником дій додаються.

Автор петиції: Жигайло Галина Леонідівна.




ВІДПОВІДЬ на електронну петицію

Виконавчий комітет Вознесенської міської ради повідомляє Вас про результати розгляду електронної петиції щодо дострокового припинення повноважень першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Жукова А.С.
Відповідно до Порядку розгляду електронних петицій, адресованих органам місцевого самоврядування Територіальної громади міста Вознесенська (далі – Порядок), що затверджений рішенням Вознесенської міської ради від 17.06.2016 № 7 «Про затвердження Порядку розгляду електронних петицій, адресованих органам місцевого самоврядування Територіальної громади міста Вознесенська» електронну петицію було скеровано на постійну комісію Вознесенської міської ради з питань законності, яка 27 лютого 2023 року розглянула її по суті на засіданні. В ході розгляду петиції було встановлено наступне.
В електронній петиції щодо дострокового припинення повноважень першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Жукова А.С., яка була розміщена на інформаційному інтернет-порталі Територіальної громади міста Вознесенська 14 лютого 2023 року зазначається, що перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради порушив норми та стандарти поведінки, які
затверджені Правилами етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, під час спілкування на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.
Служба в органах місцевого самоврядування припиняється на підставі і в порядку, визначених Кодексом законів про працю України, Законами України «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про запобігання корупції» та іншими законами України.
Під час засідання постійної комісії міської ради з питань законності виявлено, що першим заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради не порушені норми вищезазначених нормативних актів.
Питання розглянуто депутатською комісією з питань законності, в результаті чого прийнято рішення про недоцільність підготовки проєкту рішення щодо дострокового припинення повноважень першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Жукова А.С., в зв’язку з відсутністю складу порушення, яке могло стати причиною дострокового припинення повноважень.
Також за результатами розгляду комісією були надані рекомендації міському голові щодо питань недопущення в подальшому образливого ставлення, приниження честі та гідності представників органів місцевого самоврядування, депутатів міської ради та жителів міста.


Рекомендації:

1 Провести тренінги, навчання з представниками органів місцевого самоврядування, направлені на дотримання правил етичної поведінки під час спілкування з представниками громади;
2. Вжити заходів щодо забезпечення роботи офіційного інтернет-порталу Вознесенської територіальної громади в частині підписання електронної петиції членами громади через ідентифікації за допомогою ключів ЕЦПЛ з метою недопущення зловживань.
3. Через офіційний сайт, сторінки у соціальних мережах звернути увагу громадськості на недопустимість образливого ставлення, приниження честі та гідності представників органів місцевого самоврядування та депутатів міської ради, які під час особистого спілкування, так і під час спілкування через соціальні мережі. 
скачать dle 12.0

Чи підтримуєте Ви петицію?


Зібрано 239 підписів зі 100
Дата публікації: 14.02.2023 0 4 479
Перейти на старий сайт
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно