Вознесенськ

Офіційний інтернет-портал міста

Електронна петиція щодо тарифів на газ

У зв`язку з тим, що ціни на енергоносії (газ, електроенергія) перевищили платіжні можливості населення,

Базуючись на:

1. Статті13 Конституції України, яка говорить, що Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, ...є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування ...

2. Статті 8 Конституції України, яка говорить, що Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується.

Спираючись на:

1. Дворічний досвід Єлизаветівської сільради Дніпровської області

https://youtu.be/RzMWAzVF-nw   Канал Україна https://youtu.be/DEBuPhG8U6U         Новости 9-го канала. Днипро.

2.Інформацію Верховної Ради України:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2234109280185825&id=100007603236639 342 млн гривень – зарплата за 2019 рік голови наглядової ради Нафтогаз України. 1 млн гривень в день заробітна плата. Влада (Президент, Кабмін, керівництво ВРУ) його покриває. Йому платять по мільйону в день тому, що він забезпечує найбільші корупційні схеми в Україні. Щоб він тільки мовчав та не допускав нікого до перевірок. 80 компаній-імпортерів газу в Україну. Це офшорні компанії зі Швейцарії, де нема газу. Їх прибуток – 2-3 млрд. доларів на рік. Це компанії-прокладки, які створені владою. Саме тому до перевірки Нафтогазу не допускають рахункову палату. Також влада не допускає перевірки усих грабіжницьких тарифів.

Прошу:

 1. Повернути газові мережі, які були (частково безоплатно, а частково тільки під управління) передані Миколаївоблгазу,  до ком. власності Вознесенської громади,

2 . Прийняти звернення міськради до ВРУ з вимогами:

     2.1  Провести незалежний аудит діяльностікомпанії «Нафтогаз України».

2.2   Повернути у власність держави газотранспортну систему та підземні сховища газу.

     2.3   Продавати населенню український газ протягом року без сезонних коливань  за ціною,  яка складається з собівартості газу та собівартостійого транспортування.  

     2.4  Стимулювати виробництво та росповсюдження в Україні вітроелектрогенераторів різної потужності, біореакторів, сонячних батарей та колекторів, акумуляторів електричної енергії. Це дасть можливість створити робочі місця та суттєво зменшити залежність від викопного паливата обсяги його споживання.

3.   Прийняти рішення на території громади припинити оплату газа до моменту виконання вимоги пункту 2.3


18.01.21


Автор петиції Сергій Колєсніков



Відповідь:

Виконавчий комітет Вознесенської міської ради повідомляє Вас про розгляд електронної петиції щодо тарифів на газ.
09 лютого 2021 року відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради з житлово-комунальних питань та з питань законності.
За результатами розгляду електронної петиції було вирішено:
1) підтримати електронну петицію, окрім пункту 3;
2) доручити Управлінню комунальної власності Вознесенської міської ради та Управлінню житлово-комунального господарства та капітального будівництва Вознесенської міської ради вивчити пункт 1 петиції та надати інформацію на засіданні профільної постійної комісії;
3) проєкт рішення та звернення Вознесенської міської ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, розроблені депутатом Вєрємєєнком В.А., винести на розгляд постійних комісій з подальшим поданням на розгляд міської ради;
4) міському голові звернутися до ліцензованої лабораторії для отримання розрахунків з метою перевірки якості природного газу.
Крім того, повідомляємо, що на пленарному засіданні чергової 6 сесії Вознесенсь-кої міської ради 19 лютого 2021 року було схвалено звернення Вознесенської міської ради до Верховної ради України, Кабінету Міністрів України про вжиття заходів щодо зменшення тарифів на газ, яке буде направлено відповідним державним органам.
скачать dle 12.0

Чи підтримуєте Ви петицію?


Зібрано 154 підписів зі 100
Дата публікації: 25.01.2021 0 3 213
Перейти на старий сайт
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно