альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Реалізація та захист прав людини

Ключові пріоритети системи безоплатної правової допомоги залишаються і надалі незмінними – це доступність, якість, ефективність, нові можливості для українців. Для забезпечення покращення правової спроможності громад фахівці Вознесенського місцевого центру з надання БВПД на початку липня провели низку правопросвітницьких заходів.

Так 9 липня для дітей старшої групи ДНЗ «Зірочка» заступником начальника Первомайського бюро правової допомоги в ігровій формі проведений урок спрямований на ознайомлення дошкільнят з поняттям булінгу, виховання почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнала насильства, формування відповідальної та безпечної поведінки. По завершенню заходу діти отрималипаспорти прав дитини, де зазначені координати Первомайського бюро правової допомоги.

Того ж дня головний спеціаліст Врадіївського бюро правової допомоги провела зустріч з головою Доброжаніської сільської ради Врадіївського району Миколаївської області Власюк О.Є. під час якої обговорили питання щодо особливостей користування електронними сервісами впровадженими Міністерством юстиції України. Зокрема надано інформацію про онлайн ресурси Міністерства на Веб-порталі «Послуги судової системи, які надаються в електронному вигляді»  та «Спрощення спілкування громадян з державними установами» — https:// kap.minjust.gov.ua/ . Додатково вручено інформаційні пам’ятки з покроковими інструкціями роботи у вказаних сервісах.

10 липня фахівцями Врадіївського бюро правової допомоги забезпечено роботу мобільного консультативного пункту доступу до безоплатної правової допомоги при Сирівській сільській раді Врадіївського району Миколаївської області. Під час роботи мобільного пункту роз’яснено питання порядкуприйняття спадщини; оформлення договору позики; щодо розірвання шлюбу; укладання договору купівлі-продажу житлового будинку.

З трудовим колективом Сирівської сільської ради було проведено зустріч та обговорено проблемні питання, в частиніправових потребгромади. Зокрема, бар’єрами для доступу до правової допомоги мешканців громади є проблеми транспортного сполучення, низька правова обізнаність про свої права та механізми їх реалізації, розповсюдженість правового нігілізму та відсутність довіри до правових механізмів вирішення своїх проблем

Того ж дня начальником Веселинівського бюро правової допомоги проведено семінар «Порядок надання безоплатної правової допомоги» для осіб, які перебувають на обліку у Веселинівському районному центрі зайнятості. Присутніх ознайомлено з напрямками діяльності системи БПД, функціями, цілями, пріоритетами та порядком порядком отримання громадянами безоплатної первинної та вторинної правової допомоги. В ході семінару фахівці бюро надали роз’яснення з питання щодо стягнення аліментів на неповнолітніх дітей. Крім того, з метою підвищення правової обізнаності громадян поширені інформаційні буклети з правових питань для самостійного ознайомлення.

12 липня начальником Веселинівського бюро правової допомоги проведено робочу зустріч з першим заступником голови Веселинівської ОТГ Свердан В.Г. з метою обговорення необхідності використання цільових програм надання безоплатної правової допомоги або правової освіти населення за актуальними у громаді питаннями. Крім того, з метою підвищення правової обізнаності населення Веселинівської громади на інформаційних стендах сільради розміщено буклети з правових питань для самостійного ознайомлення.

Того ж дня на базі Вознесенського місцевого центру з НБВПД відбулося обговорення Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» з представниками органів та установ м. Вознесенська та району. Заступником директора центру розкрито питання виконання місцевим центром функцій щодо надання безоплатної правової допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Представник Вознесенського відділу ГУНП в Миколаївській області розповів про порядок отримання обмежувального припису та термінового заборонного припису. Фахівці управлінь соціального захисту населення міської та районної рад озвучили соціально-психологічні аспекти зазначеної теми. По завершенню зустрічі узгоджено план проведення спільних заходів з питань запобігання та протидію домашньому насильству.

Про інші правопросвітницьки заходи можна дізнатись на офіційній сторінці Вознесенського місцевого центру з надання БВПД у соціальній мережі Facebook.


скачать dle 12.0
Дата публікації: 15.07.2019 0 868
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно