альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Відповідальність за спалювання листя

Відповідальність за спалювання листя 

Зміна сезону з літа на осінь завжди супроводжується кольоровим розмаїттям. Листя дерев змінює свій колір, а потім і зовсім опадає на землю, устеляючи її шурхотливим килимом. Але куди подіти опале листя, суху рослинність та гілля? Більшість продовжує вирішувати питання традиційним методом – спалюванням, не знаючи, які наслідки це може понести за собою. По-перше, спалюючи рослинність, її залишки або тверді побутові відходи, ви погіршуєте стан атмосферного повітря. Під час горіння вивільняються небезпечні канцерогенні речовини, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини та негативно впливають на загальний стан здоров’я. По-друге, спалювання рослинних залишків є прямим порушенням законодавства, а саме:

  • ст.50 Конституції України, ·         ст.ст.9, 12 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища",
  • ст.16 Закону України "Про охорону атмосферного повітря",
  • п.п. 3.6.14., 3.7.4. Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, п.п. 3.6., 6.4.2. Правил утримання зелених насаджень у містах та інших населених пунктах України, Закону України "Про благоустрій в населених пунктах",
  • порушення «Правил благоустрою, санітарного утримання території, забезпечення чистоти і порядку в м. Вознесенську», затверджених рішенням міської ради від 02.06.2008 р. № 35

Дії, що є порушенням зазначених норм законодавства тягнуть відповідальність відповідно до ст. 77-1,ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення і в свою чергу, тягнуть за собою накладання штрафів на громадян від 340 до 1360 грн, а на посадових осіб та громадян-суб’єктів господарської діяльності  від 850 грн. до 1700 грн.Про виявлення фактів порушення можна повідомити зателефонувавши на 102 або до Управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Вознесенської міської ради за номером 4-52-86. 

Що ж робити з рослинними залишками?

Найбільш популярним безпечним способом переробки листя та інших органічних відходів, що не шкодить довкіллю є компостування. Компост з харчових відходів та дворового сміття на задньому дворі може значно зменшити необхідність утилізації таких відходів та зменшити кількість сміття, що викидається на сміттєзвалище. Компостну купу можна зробити де-небудь на краю подвір’я, неподалік від джерела води та бажано у місці, куди не потрапляє пряме сонячне проміння.Також  вивозом тарованого відповідним чином сміття (гілля – зв’язане, листя складене в пакети чи мішки та залишене біля контейнерного майданчика) у місті Вознесенську займається КП «Санітарна очистка міста» згідно графіку.    

Вознесенський місцевий центр з надання БВПД

скачать dle 12.0
Дата публікації: 23.10.2018 0 944
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно