альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

День пам'яті та примирення. Звернення міського голови Віталія Лукова

Шановні вознесенці!

У ці травневі дні українці спільно з Європою та світом вшановують героїзм та мужність людей, які понад сім десятиліть тому здобули Перемогу над жахіттями нацизму. Вшановуємо запроваджені європейські традиції та святкуємо День Перемоги.
Нова традиція відзначати 8-го Травня тільки посилює зміст дати 9-го Травня. Перша дата є Днем пам’яті та примирення. Цього дня весь цивілізований світ згадує жертв Другої світової війни. Друга дата – це День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, її 75-а річниця. І ми не можемо їх не відзначати, бо це - наша історія, за яку були покладені життя та долі.
У нинішній час змін та протистоянь ми пам’ятаємо та особливо цінуємо подвиг ветеранів Другої світової війни і дякуємо їм за здобуту Перемогу. Ця пам'ять - непідвладна часу, вона - вічна. В наших душах і серцях сьогодні - гордість і радість наполовину зі святою скорботою. Бо дуже велика була ціна Перемоги в 1945-му. Вона і сьогодні надихає нас на нові звершення, допомагає долати труднощі та впевнено рухатися вперед.
Народ України один із тих, хто втратив неймовірно велику кількість своїх синів і доньок у Другій світовій війні. Ми пишаємося славою покоління, яке принесло очікуваний мир світу та Україні 75 років назад. Разом з тим, схиляємо голови перед світлою пам'яттю героїв, які захистили нас в 21-му сторіччі - добровольців та бійців Збройних Сил України, які загинули на Східному кордоні вже у наш час. Віддаємо глибоку шану кожному, хто боровся і бореться за Вільну та Соборну Україну.
Шановні земляки! Нехай у нашій пам'яті назавжди залишаться святі імена тих, хто віддав своє життя за рідну землю. Зігріємо душевним теплом ветеранів, які пізнали воєнне лихоліття. Не залишимо без уваги тих, хто несе важку і небезпечну варту задля України сьогодні. Цінуймо готовність до захисту Батьківщини кожного, хто залишив родини заради миру в наших містах і селах, їх жертовність та віру в перемогу. Те, що перемога буде за нами – немає жодного сумніву, адже за нами правда і наша земля! Впевнений – наш народ непереможний!
Щиро вітаю Вознесенську громаду із Днем пам’яті та примирення та з Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні! Бажаю усім світлого та чистого неба. Нехай у ці весняні дні разом із бузковим запахом прийдуть у кожну домівку мир, щастя і добро.
Слава захисникам України різних часів! Із 75-ою річницею Перемоги!

Міський голова Віталій Луков,
секретар міської ради Лариса Торжинська,
в.о.старости сіл Новогригорівка та Ракове Людмила Цоня
скачать dle 12.0
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно