альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Вперше в місті «Соколині перегони»

Цьогорічний День міста Вознесенська мав спортивну тематику. Однією із родзинок святкування стали велоперегони під назвою «Соколині перегони». Із, майже, всієї України на гонку з’їхалось близько 200 учасників.

На учасників очікувала траса довжиною 50 кілометрів, яка пролягала наймальовничішими місцями навколо Вознесенська, долинами річок Мертвовод та Південний Буг, біля озера Піщане, через сосновий ліс та мотокросову трасу. Далі учасники пробирались через Мар’їн Гай та щодуху мчали нашими чорноземами до Таборівського водосховища. Перед фінішем на учасників очікувала найскладніша ділянка маршруту – це три підйоми та спуски на Болгарці.

Спортсмени змагались у 6 категоріях. Чоловіки 18-34 роки: «Сапсан» - найшвидший птах у світі. Розмах його крил 95-115 см., швидкість польоту досягає 322 км/год. Він вичікує в засідці на високому відгорі або пролітає низько над землею, полохаючи потенційну жертву. Визначившись в повітрі зі здобиччю, птах швидко набирає висоту і, склавши крила, різко, падає вниз, прагнучи лапами зачепити її. Чоловіки 35-49 років: «Боривітер» (вітролом) – активний. Розмах його крил 65-80 см. Полюючи, виглядає здобич із зручного місця або невисоко облітає місцевість. Часто зависає в одному місці в повітрі тріпочучи крилами, ніби переборюючи його, а потім кидається на здобич. Якщо та встигає переміститись, то боривітер біжить за нею по землі. Чоловіки 50+: «Балабан» - розмах його крил 110-125 см. Полюючи в умовах відкритого ландшафту на наземних тварин, балабан літає дуже швидко, часом низько над землею або злітає ковзним польотом вгору, сідає на ріллю, стовпи та стоги сіна і звідти виглядає здобич. Дрібних гризунів хапає на льоту, а птахів у польоті б’є стрімким кидком. Дівчата 14-32 роки: «Чеглик» - невеликий, стрункий та елегантний хижак. Він чудово літає. Повільно ширяє в небі й виконує акробатичні трюки. Крила в чеглика довгі, тонкі, хвіст короткий. Виконуючи шлюбний танок або переслідуючи здобич, він робить стрімкі рухи й показує майстерність володіння швидкісними маневрами. Дівчата 33+: «Кречет» - птах рідкісної краси. Розмах крил 120-135 см. У полюванні досить універсальний мисливець: здобуває птахів у повітрі, хапає їх та ссавців з води та землі. Нападає підлітаючи зверху і, складаючи крила, хапає жертву. Володіючи гострим зором, сокіл здатний помітити майбутню жертву, що знаходиться на відстані кілометра і навіть більше від нього. Початківці (14+): «Підсоколик» - розмах крил 53-73 см. Полює переважно на горобців, рідше на гризунів, комах. Політ дещо нагадує політ ластівок – швидкий і маневрений, чергуються часті неглибокі помахи крил, і ковзання. Полює невисоко над землею, при пікіруванні хвилеподібно ковзає у повітрі зі складеними крилами. З’являється раптово, і якщо не схоплює здобич одразу, то переслідує її, іноді дуже вперто.

Першим фінішував учасник Маликов Костянтин із міста Дніпро з результатом 1 година 53 хвилини. Серед дівчат першою була Попова Ірина з Миколаєва. Її результат 2 години 11 хвилин. Приємно, що на п’єдастал потрапили і вознесенці. У категорії «33+» другою стала Ткаченко Ганна. Серед початківців ІІ місце у Феремика Сергія. У цій же категорії третім став Луков Дмитро.

Вцілому гонка пройшла вдало. Жоден гонщик не травмувався. Усі учасники були застраховані страховою компанією «Страхова група ТАС» безкоштовно. Дуже вдячні цій компанії за надану послугу.

Під час підготовки та проведення гонки нам також допомагали: колективи Вознесенської ЗОШ № 2, Вознесенської ЗОШ № 3, Вознесенської ЗОШ № 4, Вознесенської ЗОШ № 5, Вознесенської ЗОШ № 10, Вознесенського ліцею «Інсайт», Вознесенського професійного аграрного ліцею, Вознесенського центру дитячої та юнацької творчості, Фурсєєв Юрій, Зінкевич Сергій, Чорноморець Олег, КП «Санітарна очистка міста».

Велика подяка генеральному спонсору - ТОВ «Івеко-Буд». Також висловлюємо подяку за допомогу в організації велоперегонів ТОВ «Євромет-Миколаїв», Розробнику картки вознесенця Жукову Андрію, Повітряним силам ЗСУ, Інтернет-магазину велосипедів «Помаранчевий ровер», Інтернет-магазину велосипедів «HARDLITE», Медіа партнеру - студії «ROXER», компанії «PAMIR», Магазину оптової торгівлі ФОП Пакіян В.М. «Голден», ФОП «Цеплий», ФОП «Ткаченко».

Особлива подяка сім’ї Ткаченків, які взяли на себе роль співорганізаторів велогонки.

Займайтесь велоспортом, тренуйтесь і вигрівайте на наступній гонці! У Вас є цілий рік.

І.С. Алексєєв, директор КО ВМЦФЗН «Спорт для всіх»

скачать dle 12.0
Дата публікації: 23.05.2018 0 2 172
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно