альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Робоча група з легалізації трудових відносин відновлює свою роботу

З метою запобігання використанню незадекларованої праці, забезпечення роботодавців і працівників інформацією щодо найбільш ефективних способів дотримання законодавства, головою Держпраці І. Дегнерою видано окреме доручення від 09.06.2020 № Д-189/1/4.4.1-20, яким зобов’язано органи місцевого самоврядування, яким делеговано повноваження здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, забезпечити проведення, в тому числі шляхом безпосередніх візитів, інформаційної та роз’яснювальної роботи щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.
В зв’язку з цим відновлюється діяльність робочої групи з питань легалізації діяльності суб’єктів господарювання у місті, легалізації найманої праці та заробітної плати (затверджена рішенням виконавчого комітету міської ради від 28.02.2014 № 53).
У складі групи працюють спеціалісти відділу праці Управління соціального захисту Вознесенської міської ради, Фінансового управління Вознесенської міської ради, Вознесенського управління ГУ ДПС у Миколаївській області, головного управління ПФУ в Миколаївській області, Вознесенської міськрайонної філії Миколаївського обласного центру зайнятості та інспектор праці Управління соціального захисту Вознесенської міської ради.
Під час рейдів робочою групою будуть обстежуватись місця здійснення діяльності суб’єктів господарювання усіх форм власності у сферах оптової та роздрібної торгівлі, організації харчування та надання послуг.
Нагадуємо, що за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору передбачено штрафні санкції, а саме:
-від 8500 грн. до 17000 грн. (ч. 3 ст. 41 КУпАП) при притягненні до адміністративної відповідальності.
-47230 грн. (абз. 2 ч. 2 ст. 265 КЗпПУ) за одного неоформленого працівника при притягненні до фінансової відповідальності.
За провадження господарської діяльності без державної реєстрації, як суб’єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону – адміністративний штраф від 17000 грн. до 34000 грн. (ч.1 ст. 164 КУпАП).

Управління соціального захисту населення
Вознесенської міської ради
скачать dle 12.0
Дата публікації: 24.06.2020 0 819
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно