альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Порядок надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Миколаївської області на обстеження та лікування дітей

Порядок використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Миколаївської області на обстеження та лікування дітей, розроблено на виконання Закону України «Про охорону дитинства» , заходів Комплексної програми соціального захисту населення «Турбота», затвердженої рішенням Миколаївської обласної ради від 21 грудня 2018 року № 12 і визначає механізм призначення й виплати відповідної одноразової адресної грошової допомоги.

1. Одноразова адресна грошова допомога мешканцям Миколаївської області на обстеження та лікування дітей (далі - Допомога) надається один раз на рік на одну дитину при наявності коштів у межах виділених асигнувань з обласного бюджету.
Граничний розмір Допомоги становить 500,0 тис. грн.
Допомога надається на обстеження та лікування дітей у закладах охорони здоров'я Миколаївської області, інших областей та за кордоном.

2. Питання щодо надання Допомоги мешканцям Миколаївської області, які мешкають та зареєстровані на території області, розглядається Комісією за дорученням голови обласної ради або голови обласної державної адміністрації.

3. Підставою для розгляду питання щодо надання Допомоги є заява законного представника дитини про надання Допомоги хворій дитині на ім’я голови обласної ради або голови обласної державної адміністрації у випадках наявності підтверджених:
- онкологічних та онкогематологічних захворювань;
- орфанних захворювань;
- потреби у пересадці органів та тканин за висновками Центру трансплантації або іншої спеціалізованої клініки;
- показань для протезування клапанів серця, кінцівок, встановлення імплантів тощо, у разі наявності висновку відповідної клініки або науково-дослідного інституту;
- вроджених або набутих вад, які підлягають оперативному лікуванню за межами області, за висновками спеціалізованої установи, закладу;
- інші захворювання.

4. Рішення щодо конкретної заяви законного представника дитини приймається Комісією з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Миколаївської області на обстеження та лікування дітей (далі - Комісія).
Склад Комісії затверджується спільним розпорядженням голови Миколаївської обласної ради та голови Миколаївської обласної державної адміністрації.
До складу Комісії входять: голова Комісії (голова обласної ради або заступник голови обласної ради), секретар Комісії та члени Комісії, депутатами з яких є не менше 50 відсотків членів Комісії.
Засідання Комісії вважається правоможним за присутності на ньому більше половини складу Комісії. Рішення Комісії приймається більшістю голосів від присутніх на засіданні Комісії.
Пакет документів надається секретарю Комісії через відділ діловодства апарату облдержадміністрації.

5. Питання про надання Допомоги, розглядається Комісією за наявності таких документів:
особистої заява законного представника дитини;
довідки про реєстрацію місця проживання законного представника дитини та дитини (оригінал);
довідку про склад сім’ї або зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку);
копії паспорта законного представника дитини (1, 2 сторінки та сторінки з відміткою про місце реєстрації заявника) або копії паспорта законного представника дитини у формі пластикової картки типу ID-1 (лицьового та зворотного боку), разом із копією витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання заявника;
копії свідоцтва про народження дитини;
копії довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника або, якщо особа через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомила про це відповідний контролюючий орган, копії сторінки паспорта, де є відмітка про наявність у неї права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта;
згоди на обробку персональних даних відповідно до законодавства
довідки про відкриття банківського рахунку законного представника дитини;
подання управління охорони здоров’я Миколаївської обласної державної адміністрації щодо необхідності направлення на лікування (обстеження):
1) за кордон :
а) за наявності висновку Комісії Міністерства охорони здоров'я про направлення дитини для обстеження та лікування за кордон
б) експертного висновку профільного закладу Національного рівня або експерта Міністерства охорони здоров'я за напрямом (у разі відсутності можливості обстеження та лікування в Україні);
2) за межі області – висновок головного експерта управління охорони здоров’я облдержадміністрації за напрямом (у разі відсутності можливості обстеження та лікування в закладах охорони здоров’я області);
копію рішення Комісії Міністерства охорони здоров’я про направлення на лікування дитини за кордоном (у разі необхідності);
зобов'язання законного представника дитини подати (не пізніше ніж через 35 днів з часу закінчення лікування) до Комісії письмову інформацію (звіт) про обсяги проведеного лікування (обстеження) та обсяги коштів, витрачених на лікування, надану закладами, які проводили лікування (обстеження) пацієнта, або у разі неможливості отримання пацієнтом від зазначеного закладу інформації про обсяги таких коштів – письмову відмову, надану закладом.
У наданні Допомоги може бути відмовлено, якщо заявником навмисно надані недостовірні відомості, які вплинули або можуть вплинути на рішення про надання Допомоги.

6. Управління охорони здоров’я облдержадміністрації у разі зміни стану здоров’я дитини, що унеможливлює направлення на лікування, або смерті, інформує Комісію про це невідкладно, але не пізніше ніж протягом трьох діб після отримання інформації від закладу охорони здоров’я про виникнення зазначених обставин.

7. Заяви законних представників щодо надання Допомоги разом з документами, визначеними пунктом 5 Порядку, надходять до секретаря Комісії для подальшої підготовки усіх необхідних матеріалів для розгляду на засіданні Комісії.

8. Комісія розглядає пакет документів про надання Допомоги, визначає доцільність та розмір призначення Допомоги, виносить рішення щодо виплати або відмови заявнику у наданні Допомоги.
Рішення Комісії приймається відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на засіданні членів Комісії. У разі рівного розподілу голосів, голос голови Комісії є вирішальним. Рішення Комісії оформлюється Протоколом.

9. Допомога виплачується департаментом соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації на підставі протоколу Комісії.
Допомога виплачується в порядку надходження рішень у межах наявного фінансового ресурсу.
Про результати розгляду заяв про надання Допомоги секретар Комісії готує проєкт письмової відповіді заявникам за підписом голови Комісії.

10. Відкриття рахунків, реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах казначейства та проведення операцій, пов’язаних із використанням коштів обласного бюджету, здійснюються в установленому чинним законодавством порядку.

Управління соціального захисту населення
Вознесенської міської ради
скачать dle 12.0
Дата публікації: 19.02.2020 0 655
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно