альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

До дня боротьби з раком молочної залози

Щорічно 20 жовтня відзначається Всесвітній та Всеукраїнський день боротьби з раком молочної залози.
18 жовтня з 8:00 до 15:00 год. КП «КНП Вознесенський МЦ ПМСД» проводитиме день відкритих дверей у Амбулаторіях нашого міста.
Головною метою організації та проведення просвітницьких заходів цього дня – привернення уваги жителів нашої громади до вирішення проблеми раку грудей, важливість пропаганди своєчасної діагностики цього захворювання на початкових стадіях .
За статистикою ВООЗ, рак грудей є найбільш розповсюджений вид раку серед усіх онкологічних захворювань у жінок. В Україні рак грудної залози теж лідирує серед жіночих онкологічних хвороб: щорічно близько 16,5 тис. жінок дізнаються про свій діагноз, в Миколаївській області більше 500 жінок з них 15 з Вознесенської громади, а кожні 13 хвилин в країні від раку грудей помирає одна жінка. Головна причина високої смертності від цієї хвороби в нашій країні – пізня діагностика. Кількість випадків раку молочної залози в розвинених країнах різко зросла після 1970-их років. Це пояснюють, зокрема, зміною стилю життя населення розвинутих країн (наприклад, в сім’ях зменшилася кількість дітей, і термін годування грудьми скоротився).
В більшості випадків рак молочної залози - спорадичне захворювання, але в 5-10% може бути спадковим та проявляється внаслідок мутацій в генах. Крім того, вік та жіноча стать також підвищують ризик розвитку новоутворення. Інші потенційні фактори ризику: аборти, відсутність пологів та вигодовування груддю, підвищений рівень естрогенів, часті стреси.
Рекомендуємо навіть дуже зайнятим жінкам знайти можливість присвятити час й увагу своєму здоров’ю та зверніться до свого сімейного лікаря.

КП «КНП Вознесенський МЦ ПМСД»
скачать dle 12.0
Дата публікації: 18.10.2019 0 902
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно