альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

До Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

Боротьба з торгівлею людьми є одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини.

Верховна Рада України 20 вересня 2011 року ухвалила Закон України «Про протидію торгівлі людьми», в якому визначено основні напрями реалізації державної політики, спрямованої на протидію торгівлі людьми. Торгівля людьми карається законом України за статтею 149 Кримінального кодексу України.

Щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, започаткований у жовтні 2007 року Європейським Парламентом. Факт його відзначення є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, надання допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи.

Існує чимало різноманітних видів експлуатації: усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу. Тому, щоб українцям безпечно подорожувати, працювати, навчатися треба додержуватися необхідних правил безпеки.

Міністерство закордонних справ України закликає громадян України, які потрапляють особисто або мають інформацію про потрапляння інших громадян України чи іноземних громадян у ситуацію, пов’язану з торгівлею людьми, негайно інформувати компетентні органи та українські дипломатичні установи. Таке інформування є вкрай важливим для забезпечення належного реагування на факти вчинення злочинів у сфері торгівлі людьми проти українців за кордоном з метою захисту їхніх прав та інтересів, надання інформації для кримінального переслідування винних осіб, забезпечення безпеки постраждалих під час перебування за кордоном та їхнього безперешкодного повернення в Україну.

Нагадуємо! У разі виникнення небезпеки стати жертвою торгівлі людьми або у разі володіння інформацією щодо таких людей, необхідно звернутись за номерами телефонів Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0 800 505 501 (безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні),527 (безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні), графік роботи гарячої лінії: пн-нд з 08:00 до 20:00 або до Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради, вул.Пушкінська, 1,каб.2, тел. 05134-32292, до Вознесенського міського центру соціальних служб Вознесенської міської ради, вул.Соборності,41, тел. 05134-32107, графік прийому звернень: пн-пт з 08:00 до 16:00.


Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради.



скачать dle 12.0
Дата публікації: 18.10.2021 0 458
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно