альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Миколаївська ОДА та Миколаївська облрада підписали меморандум про співпрацю із ГК "Нафтогаз України"

У п'ятницю, 15 січня, голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім та голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва підписали меморандум про співпрацю із директором Товариства з обмеженою відповідальністю "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" Максимом Рабіновичем.
Згідно з Меморандумом буде розпочато процес створення платформ знань про сучасний вільний ринок природного газу в Україні. Йдеться як про онлайн, так і офлайн інструменти, завдяки яким будуть проводитись консультації між місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування з громадськістю, як носіїв цінностей довіри, поваги, рівноправності та верховенства права.
Також буде проведено роз’яснювальну діяльність, спрямовану на обізнаність населення про сучасні можливості побутового споживача природного газу та порядку здійснення зміни постачальника.
Як зауважив голова ОДА Віталій Кім листи про співпрацю будуть направлені усім газопостачальним компаніям України. У разі їх готовності забезпечити можливість мешканців Миколаївської області комфортними умовами для підписання нових договорів, то з ними так само будуть підписані меморандуми про співпрацю. Це дасть можливість кожному самостійно обирати газову компанію, яка найбільш підходить.
Голова ГК "Нафтогаз України" Максим Рабінович додав, що їх компанія сама проти ексклюзиву, адже на їх думку, кожен українець повинен мати право вибору.
“Ми взагалі проти ексклюзиву. Громадянам необхідно дати вибір, щоб вони розуміли, що є різні варіанти. Ми будемо надавати інформацію населенню, де можна ознайомитись із кожним із 50 постачальників, щоб люди робили усвідомлений вибір”, - сказав Максим Рабінович.
Також він додав, що їх компанія після двох місяців, на які Уряд дав обмеження вартості газу, все одно буде надавати ціну нижчу, ніж інші постачальники.
При цьому голова "Нафтогаз України" зауважив, що для підписання договорів ГК "Нафтогаз України" надасть для Миколаївської області мобільних агентів, які зможуть виїжджати в конкретний населений пункт та на місці оформлювати підключення.
“В день можна буде незалежно виїжджати 15-18 агентам, які таким чином будуть працювати одразу в 15-18 окремих населених пунктах. Від вас необхідно надати час та місце, та забезпечити логістику. Також з 18 січня можна буде укласти договір в усіх відділеннях “Ощадбанку” по всій області. Зараз офлайн договори можна підписувати у відділеннях банку ПУМБ та через сайти “Приват24” та gas.ua. Таким чином ми забезпечимо максимально комфортні умови для усіх мешканців Миколаївської області”, - сказав Максим Рабінович.
Очільник ОДА Віталій Кім зазначив, що свого боку він та голова обласної ради Ганна Замазєєва забезпечать комунікацію із представниками місцевої влади та громад, щоб якнайшвидше допомогти населенню вибрати постачальника газу.
“Наступного тижня ми збираємо усіх голів ОТГ, усіх охочих із депутатського корпусу, починаючи від народних депутатів, обласних депутатів та районних. Ми будуємо систему, хто і де може здійснювати роз'яснювальну роботу, надаємо пакет необхідних документів та готуємо графік, куди необхідно буде виїхати вашим агентом. Та доносимо цю інформацію до населення. Ми готові відпрацювати якнайшвидше це питання, - зауважив Віталій Кім.
Голова обласної ради Ганна Замазєєва додала, що таким чином кожен мешканець Миколаївської області зможе самостійно змінити постачальника та почати економити.
“Хочу, щоб всі жителі Миколаївської області зрозуміли і усвідомили - вони можуть самостійно визначати постачальника і відповідну ціну, яку вони мають сплатити за газ. Завдяки співпраці з головами громад, зі всіма депутатами обласної ради жителі Миколаївщини отримають роз’яснення щодо вільного вибору постачальника газу та зможуть прийняти усвідомлене рішення про зміну газопостачальної компанії, - сказала голова облради.
Джерело - Миколаївська обласна державна адміністрація]
скачать dle 12.0
Дата публікації: 16.01.2021 0 774
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно