альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Мати ховалася з однорічною дитиною від соціальних служб у розваленій хаті

24 липня на території одного із сіл Вознесенської громади в результаті проведення профілактичного рейду «Діти вулиці», було виявлено матір з малолітньою дитиною, яка з квітня поточного року переховувалася з однорічною донькою у знайомого, що був неодноразово засуджений. В розваленому будинку були відсутні будь-які умови для перебування дитини, тому Службою у справах дітей Вознесенської міської ради спільно з поліцією малолітня дівчинка була влаштована до лікарні.
Дитина цієї родини в січні цього року вже влаштовувалася соціальними працівниками до лікарні разом з матір’ю через потрапляння у складні життєві обставини. На той час мати разом з немовлям бродяжила по селу від одних «друзів», що вели антисуспільний спосіб життя, до інших. У цієї жінки ніколи не було проблем: ні де попрати дитячу білизну, ні де приготувати їжу, ні де помити немовля тощо.
З лікарні соціальними службами матір з дитиною було влаштовано до центру соціально-психологічної допомоги з метою її соціалізації, однак вона з дитиною самостійно покинула заклад, втекла від соціальних служб та знову почала бродяжити.
На рахунку у одинокої матері вже є два судових рішення про позбавлення її батьківських прав відносно двох синів. Старший син виховувався бабусею-опікуном, молодший наразі виховується в прийомній родині. А їх мати жодного разу не намагалася їх повернути в родину, навіть про них не згадує.
Все своє життя вона ніде не працювала, жила за рахунок державних виплат на дітей. Коли виплати закінчувалися – народжувала чергову дитину, яка була для неї джерелом доходу.
Наразі з матір’ю дитини Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді буде продовжено роботу з питання виведення родини зі складних життєвих обставин, але за умови якщо сама мати виявить бажання отримувати соціальні послуги. Якщо мати і надалі не буде виконувати рекомендації фахівців щодо створення належних умов проживання для дитини, наражати дитину на небезпеку, яка може нести загрозу життю та здоров’ю дитини, тоді органом опіки та піклування буде вжито заходів щодо захисту прав малолітньої дитини відповідно до чинного законодавства.
Звертаємо увагу на те, що батьки несуть повну відповідальність, в тому числі і кримінальну, за життя та здоров’я своїх дітей, а соціальні служби лише за згодою батьків надають соціальні послуги родині відповідно до повноважень.
Служба у справах дітей Вознесенської міської ради
скачать dle 12.0
Дата публікації: 25.07.2019 0 1 992
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно