альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Ой на Івана та й, на Купала!

6 липня на набережній річки Мертвовод мешканці міста Вознесенська зібралися відсвяткувати стародавнє українське свято Івана Купала. Серед присутніх були і молодь, і літні люди, і молоді сім’ї з дітьми, які радували яскравим різноквіттям національного вбрання.

Танцювальний колектив БК «Зелений Гай» «Райдуга» (худ. керівник  Інна  Процак) відтворив колорит купальського свята та подарував глядачам справжню насолоду від танцювального мистецтва. Допомагали їм у цьому учасники: народного ансамблю народного танцю «Нива» (худ. керівник Наталія Квашенко), зразково-показовий ансамбль бально-спортивного танцю «Бейзик-степ» (худ. керівник Тетяна Каленик), інструментальний ансамбль МБК «Живограй» (худ. керівник Олександр Тітов); солісти: Роман Румянцев, Наталя Кулагіна,  Анастасія Лукіянчина та учасники народних театрів МБК.

Також були проведені купальські ігри, забави з подарунками. Для дітей та дорослих  були організовані батути, аквагрим, фотозона та виїзна торгівля.

Дівчата весь вечір ходили у власноруч сплетених вінках, щоб взяти участь у конкурсі на кращий «Купальський віночок». Переможці отримали приємні подарунки та заохочувальні призи.

А коли сонце схилилось за обрій, до неба здійнявся купальський вогонь навколо якого молодь водила хороводи, після чого всіх бажаючих пригощали смачною козацькою юшкою зі свіжої риби.

Ще довго, довго ходило свято під чистим зоряним небом на набережній річки Мертвовод у Купальську ніч, лунали пісні та проводилася  святкова дискотека.

Купальське багаття поступово згасало, а разом з ним і веселе та різнобарвне свято літнього сонцевороту.

Висловлюємо щиру подяку нашим спонсорам: ТОВ «ПІК Дистрибьюшн» Пташніку Сергію, депутату Вознесенської міської ради Костюкову Олегу, ФОП «Ткаченко», а також дякуємо за допомогу Стояну І.І.,  Василевичу В.І., наказному верховному отаману шляхетних козаків України ім. В. Ракуленка та жіночому клубу «Гаячанка» БК «Зелений Гай».

Відділ культури та спорту Вознесенської міської ради

скачать dle 12.0
Дата публікації: 09.07.2018 0 1 663
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно