альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

У Вознесенську відзначили День польсько-української дружби

Україна і Польща — дві сусідні країни, два сусідні народи, історичні долі яких тісно сплелися та поєдналися із самого початку їхньої появи на історичній арені Європи. Ці народи мають багато спільного, а часто навіть взаємозалежного і неподільного.

І продовжуючи нашу історію, історію незалежних держав, ми і надалі маємо іти разом – пліч-о-пліч!

Саме під гаслом дружби і єднання між польським та українським народами 16 червня у Вознесенську  проведено День польсько-української дружби, який проходив в рамках святкування 100-річчя Незалежності Республіки Польща.

На святі були присутніми Генеральний консул Республіки Польща в Одесі Даріуш Шевчик, міський голова Віталій Луков, голова Спілки Поляків України Антоній Стефанович, настоятель парафії Вознесіння Господнього о. Кароль Карвовскі, представники  міської влади,  представники Мальтійської служби  допомоги із Южноукраїнська, мешканці та гості міста.

Республіку Польщу на заході представляли запрошений хор ім.С.Монюшко із м.Радомско разом із паном К. Зигмою та члени Товариства «Польський дім».

З українською культурою гостей знайомили талановиті вознесенці: Артем і Вадим Матки, Максим Сигалєт, Анастасія Вольська, Роман Довганюк, Галина та Марія Спеціальні, Ліза та Поліна Шацило, Діана та Віолета Васильєві та неперевершений народний ансамбль народного танцю «Нива», які  крім запального українського танку «Вареник»  представили гостям і польський танок «Мазурку».

Від імені  Товариства «Польський дім» хочу висловити щиру подяку міському голові  Лукову В.Д., заступникам міського голови Сметані Ю.О. та Путію Ю.В., начальнику Відділу культури та спорту Вознесенської міської ради Яроцькій Я.В., директору Дитячої музичної школи Кірсановій І.С.  за підтримку і допомогу в організації заходу та приватним підприємцям Ільченко О. (кафе «Смачні страви»), Цеплому В.Д., Ройтштейн Б.Ю.(приватна броварня «Falkon») та ПП Кот  за допомогу в організації презентації польської кухні.

А також велика вдячність членам Товариства та усім присутнім на заході, адже завдяки вашій підтримці та доброзичливості День польсько-української дружби пройшов в невимушеній  атмосфері дружньої зустрічі.

Запрошуємо всіх, хто має польське коріння та тих, хто відчуває себе причетним до польської культури, цікавиться традиціями, мовою, історією Польщі до Вознесенського Польського товариства «Польський дім».

Голова ГО «ВПТ «Польський дім» Леоніда Сиротюк  (тел.:0950844426)

скачать dle 12.0
Дата публікації: 19.06.2018 0 1 353
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно