альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

«Вічне та Прекрасне!»

1 червня в Вознесенському художньому музеї Є.А.Кібріка відбулося урочисте відкриття персональної виставки Члена Спілки художників України, київського скульптора Леонова Олексія Дмитровича. Гостей привітала Сербенюк Н.М., керуючий справами виконкому Вознесенської міської ради та Крук С.Л., кандидат педагогічних наук, доцент Хмельницького Національного університету, член громадської ради при Міністерстві науки і освіти, Президент Всеукраїнської культуно-освітньої асоціації гуманної педагогіки. Організаторами виставки є Гайдук Д.Г., довірена особа скульптора та Бродзянська Т.М., голова Миколаївського міського відділу громадської організації гуманної педагогіки. Музичне привітання гостям подарували учні Вознесенської музичної школи Керлан Богдан (кер.Кулагин В.) та Сигалет Максим (кер. Привалова Н.).

Директор музею Ованесіян В.П. зазначила, що витвори мистецтва молодого художника Олексія Дмитровича вражають своєю правдивістю, вишуканістю та незвичайною передачею почуттів кожної конкретної особистості, яку відтворює скульптор в своїх роботах.

Першу екскурсію провів Станислав Леонідович Крук, розповівши присутнім про життєвий та творчий шлях скульптора О.Леонова.

Олексій народився у 1982 році в Україні, в 2005 році закінчив з відзнакою Національну Академию образотворчого мистецтва і архітектури майстерні професора В.В.Швецова. Подальше вдосконалення його майстерності пройшло в аспірантурі у академіка Василя Захаровича Бородая. У 2008 році О.Леонов став членом Спілки художників України. Твори Леонова виконані на основі глибоких знань законів пластичної анатомії людського тіла. У більшості робіт використано техніку шамоту, яка є наближеною до масляного живопису тим, що в ній твір від задуму до завершення створюється автором. Ця техніка дозволяє зберегти всї особливості авторського ліплення. Мистецтво Леонова має риси унікальності та новаторства, воно стало проривом в осмисленні історії всього людства. Мистецтво Олексія несе яскравий позитивний заряд, сприяє зближенню народів, спрямовує людину до духовно-моральних ідеалів.

В період з 2005 по 2018 рік відбулося понад 100 персональних виставок О.Леонова. Його роботи знаходяться в музеях і колекціях більше ніж 45 міст світу.

Художня рада музею Є.А.Кібріка

скачать dle 12.0
Дата публікації: 05.06.2018 0 1 361
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно