альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

До 115-ї річниці з дня народження Є.А.Кібріка

23 січня 2021 року музей Є.А.Кібіка разом з ЗОШ № 10 організували та провели тематичний захід «Є.А.Кібрік в Україні», присвячений ювілею з дня народження Є.А.Кібріка - народного художника, професора, академіка, лауреата Державної премії, одного з кращих художників-ілюстраторів ХХ століття.
«Я народився в маленькому степовому містечку Вознесенську, на півдні України, 21 лютого 1906 року»,- так починає свою розповідь Є.А.Кібрік в автомонографії «Робота і думки художника» про свій життєвий та творчий шлях.
Все доросле життя Є.А.Кібрік жив і працював за межами України, але зв'язок з своєю батьківщиною ніколи не переривав. Він організовував і проводив свої персональні виставки в Одесі, Харкові, Києві, Львові. На протязі життя підтримував дружні зв’язки з відомими українськими художниками –народними художниками М.Г.Дерегусом, С.О.Григор’євим, О.Г.Даньченко, Г.В.Якутовичем, Т.Н.Яблонською, мистецтвознавцем І.І.Вербою, товарищем по навчанню заслуженим діячем мистецтв О.Б.Постелем.
Роботи Є.А.Кібріка зберігаються в музеях України: Миколаївський обласний художній музей ім.В.В.Верещагіна, Музей російського і українського мистецтва (м.Київ), Пархомівський народний історико-художній музей (Харківська обл.), Харківський художній музей, Великосорочинський літературно-меморіальний музей М.В.Гоголя (Полтавська обл.), Одеський художній музей, Хмельницький обласний художній музей.
Але найбільша колекція - на батьківщині майстра, у Вознесенському художньому музеї Є.А.Кібріка.
Художник залишається жити в своїх творах. В цьому ще раз переконались учні 10 класу ЗОШ № 10, коли знаходились в просторих залах музею Є.А.Кібріка, де практично повністю розкривається творчий шлях художника.
“Мистецтво Кібріка стало справді художнім надбанням. Книги, ілюстровані ним, розійшлися мільйонними накладами. Звичайно, це знамення яскравого таланту, але, насамперед, це перемога великого і невтомного трудівника. Праця – це властивість кібриківської натури, такої яскравої і виразної, і тому переконливо виявленої у його численних творах».

Художня рада музею Є.А.Кібріка
скачать dle 12.0
Дата публікації: 26.02.2021 0 849
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно