альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Козацтву бути

Дані та згадки про українське козацтво з минулих літописів говорять про те, що це не просто якесь войовниче об’єднання, офіційно зареєстроване на землях українських з незапам’ятних часів, це і військове мистецтво і суспільний устрій. Його роль в історії України одна з ключових, з цим явищем зв’язується в історії України і культурна традиція, і господарська діяльність, звичаї та побут, судочинство і духовні цінності.
Одним з численних моментів, підтверджуючих все це згадане, є і "Указ про відродження козацтва", який був виданий 16-го жовтня 1918 року. Його автором виступив український гетьман Павло Скоропадський, професійний військовий і колишній російський генерал, а після революції 1917-го року і один з яскравих політичних діячів землі української, праправнук брата гетьмана Івана Скоропадського.
І до цієї дати, 17 жовтня в бібліотеці № 1 пройшов історичний мікс «Нащадки козацької слави», на який завітали учні 5-А класу, Вознесенської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат. На початку заходу, бібліотекарі розповіли дітям про свято Покрови Пресвятої Богородиці, про День українського козацтва, про традиції його й святкування, про січові порядки та закони. А потім читальна зала перетворилася на змагальний майданчик «Козацькі перегони». Дві команди, завзято змагалися у силі та спритності. Особливо цікаві завдання чекали учнів під час конкурсів «Найсильніша рука», «Лопни кульку», «Кашовари», «Скарби народної мудрості», «Художник», «Козацька кмітливість», «Приготування кулішу», «Хто кого перетанцює?», «Не з’їм, так понадкушую». Свої знання та кмітливість, діти змогли проявити в історичній вікторині «Знай наших».
Конкурсна частина свята змусила юних козаків та козачок, добряче попрацювати. А за підсумками результатів перемогла дружба. Захід пройшов в дусі патріотизму та почуття гідності за наших видатних предків.

Бібліотека № 1,
центр місцевого краєзнавства
КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська»
скачать dle 12.0
Дата публікації: 21.10.2019 0 676
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно