альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Свято в дитячій бібліотеці «Україно, ми тебе заквітчали любов`ю»

Є свята, які зіткані з добра і любові до нашої рідної України, які виражають дух народу, символізують його минуле, сьогодення і майбутнє. До їх числа, безсумнівно, відноситься і День Незалежності України.

Краєвиди шовковистого степу, зелені ліси, спів птахів, дзюрчання кришталевих джерел - це все наша Батьківщина - Україна… В одному цьому слові для нас бринить музика смутку і жалю. Україна – країна трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові до народу й чорної зради, довгої віковічної боротьби за волю. 28 років Незалежності, для історії – зовсім небагато. А як же довго наш народ ішов до цього свята!

З цієї нагоди в день святкування Державного прапора України і напередодні Дня Незалежності України в дитячій бібліотеці відбулось свято «Україна, ми тебе заквітчали любов’ю».

Маленькі друзі бібліотеки з «Центру соціально – психологічної реабілітації дітей Служби у справах дітей Вознесенської міської ради» та наші постійні відвідувачі стали активними учасниками і глядачами заходу. Бібліотекарі провели невеликий екскурс в історію цих свят, дітям нагадали про державні символи нашої країни – Державний прапор України, Державний Герб, Державний Гімн, якими ми пишаємося.

Крім державних символів кожен народ має і народні символи. Верба, калина, рушник, український віночок – невіддільні від нашої історії. Дівчата вплели в наш віночок сім кольорових стрічок і таким чином утворили Веселку. Дівчинка – Українська мова привітала всіх присутніх зі святом, а активні учасники, шанувальники рідного слова, провели патріотичне дефіле «Читач по-українські». Надалі всі присутні поділилися на команди «Барвінок» і «Калинонька» і прийняли участь у фольклорній мозаїці «Скринька загадок», тим самим показали неабияку кмітливість. Привернула увагу присутніх виставка яскравих і сонячних малюнків «Намалюю Україну». Діти крокували історичною стежиною «Вірю – не вірю» де на них чекали складні питання, а за правильну відповідь вони отримували кольорову кульку. А як всі полюбляють українську кухню, тому не залишила нікого байдужими кулінарна естафета «Ложку передай – страву українську називай». Всім присутнім нагадали правила справжнього патріота. А літературні каруселі «Помандруймо Україною» перевірили готовність учасників заходу подорожувати Україною і не попасти у халепу, а за правильну відповідь діти отримували кольорову долоньку, на якій були написані найкращі слова про нашу Україну. А потім діти розмістили долоньки на карті нашої країни, щоб наша Україна була захищена любов’ю і теплом дитячих долонь.

То ж хай мир, спокій та щастя панують на нашій рідній землі. Ми маємо віру, надію і сподіваємося, що наші діти будуть берегти, любити і цінувати свою землю, вірно служити ідеалам миру і добра.

Адміністрація дитячої бібліотеки

скачать dle 12.0
Дата публікації: 27.08.2019 0 764
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно