альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

25 квітня в бібліотеці №1 відбулась година-роздум «Чорна спадщина Чорнобиля»

Чорнобиль… Це слово стало символом печалі й скорботи, символом трагедії, що сталася 26 квітня 1986 року. Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних зі скорботним часом ядерного апокаліпсису.
Цими днями весь світ відзначає сумну дату Чорнобильської трагедії. В 33-ті роковини ми згадуємо трагічні події і говоримо, що подібне ніколи не має повторитися знову.
Напередодні Дня Чорнобильської трагедії в бібліотеці № 1 з учнями 9-Б класу ЗОШ № 10 разом з вчителем української мови та літератури Колісниченко А.В. пройшла година-роздум «Чорна спадщина Чорнобиля». Захід проведено з метою згадати про трагедію віку – вибух на ЧАЕС, поглибити знання молодого покоління про неї, вшанувати ліквідаторів, виховувати почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок історії України. Дітям розповіли про хронологію подій на ЧАЕС і про ліквідаторів аварії: пожежників, лікарів, міліцію, військовослужбовців, які рятували станцію і людей.
Були зачитані вірші про Чорнобильську трагедію, присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто віддав своє життя під час ліквідації Чорнобильської катастрофи.
Доповнив захід перегляд слайд-презентації «Чорний досвід Чорнобиля» та документальних фільмів «Героям Чорнобиля присвячується», «Мужність та біль Чорнобиля».
До уваги присутніх в читальному залі було презентовано книжкову виставку «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі». На виставці представлено видання, у яких детально описуються події на ЧАЕС у день аварії, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для України та світу та спроби їх подолання, питання енергетичної безпеки та використання альтернативної енергетики.
Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає…
Бібліотека №1
КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська»
скачать dle 12.0
Дата публікації: 25.04.2019 0 2 463
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно