альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Онлайн-мандрівка в дитячій бібліотеці «У космос на прогулянку»

Вабливе безмежжя космосу, далеке Сонце, близький Місяць, міріади зірок, невичерпна глибина Всесвіту з давніх-давенбули об’єктом людського пізнання, людської фантазії.
12 квітня весь світ відзначає день авіації та космонавтики. Полинути в блакить земної атмосфери і ще далі в космос, пізнати, що там відбувається – ось до чого тисячоліттями прагнула людина. Для часу, в якому ми живемо, звичними стали польоти космічних кораблів, до багатьох планет Сонячної системи, люди побували на Місяці, зробили грандіозні відкриття. А як людство дійшло до цього? Про цеі дізналися користувачі дитячої бібліотеки та учні Вознесенської спеціальної загальноосвітньої школи інтернату, разом з вихователем Наливайко Тетяною Анатоліївною.
В ракетно-космічній галузі працювала велика кількість людей, які були українцями або мали українське походження. Один із них це - Леонід Костянтинович Каденюк – льотчик – випробувач 1-го класу, перший космонавт України, генерал – майор авіації, перший і єдиний астронавт Незалежної України, народний депутат України 4–го скликання, Народний Посол України, Герой України. Шлях до зірок виявився непростим, Леонід Каденюк довго і сумлінно працював, проте мету було досягнуто: 1997 року на кораблі «Колумбія» наш земляк вирушив у політ у складі міжнародного екіпажу.
Загальна кількість часу, який космонавт провів у небі, перевищує 2 400 годин. тобто, Каденюк відпрацював в небі 100 повних діб без посадки.
Космонавт неодноразово приїздив до нашого міста, спілкувався з молоддю, у спілкуванні був скромною й інтелігентною людиною. Шляхетність – слово, яке його найкраще описує. При цьому він, як істинний інтелектуал, мислив масштабно і як ніхто розумів значення космічної галузі для розвитку всієї держави.
І наостанок заходу діти здійснили онлайн-мандрівку «У космос на прогулянку», звідки вони дізналися про те що вдалося розгадати вченим про планету Марс. Отже наука не стоїть на місці, космонавтика – це одна з тих галузей науки і техніки, куди можуть безмежно вкладатися людські знання. Подальший розвиток космонавтики приведе до злету інтелектуальної та матеріальної могутності людства.
А ще більше про космос та його загадки діти дізналися з книжкової виставки«В долонях Всесвіту Земля», де представлені книги про космічну науку та світ навколо нас, адже пізнавати нове та незвідане завжди цікаво.
Бібліотекар дитячої бібліотеки
КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська»
Павлова К.О.
скачать dle 12.0
Дата публікації: 15.04.2019 0 1 172
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно