альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Міжнародний день пам'яті Чорнобильської трагедії в бібліотеці № 1

 Чорнобильський вітер по душах мете,

                                                                                 Чорнобильський пил на роки опадає,

                                                                                 Годинник життя безупинно іде…

                                                                      Лиш пам’ять, лиш пам’ять усе пам’ятає…

(Олена Матушек)

Чорнобильська трагедія... Ось уже 32  роки дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й...

Чорнобиль ... Слово це стало символом горя і страждань, покинутих домівок, розорених гнізд, здичавілих звірів. Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних зі скорботним часом  ядерного апокаліпсису.

26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Напередодні Міжнародного дня пам'яті Чорнобильської трагедії 25 квітня до бібліотеки №1 КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» завітали студенти Вознесенського  професійного аграрного ліцею на годину реквієм «Чорнобильська трагедія - одвічний слід на Україні».

 Бібліотекарі розповіли молоді про трагічні події атомного лиха, відтворили за допомогою мультимедійних технологій сторінки історії далекого 1986 року, розповіли про тих героїв, які в умовах смертельного радіоактивного опромінення працювали над подоланням ядерної стихії. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

 До уваги відвідувачів бібліотеки в читальному залі представлена виставка-скорбота «Чорнобиль-стихія чи розплата». На виставці представлені видання, у яких детально описуються події на ЧАЕС у день аварії, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для України та світу та спроби їх подолання, питання енергетичної безпеки та використання альтернативної енергетики.

Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям.

Б’ють тривожним набатом дзвони Чорнобиля… Вони нагадують: Пам’ятайте!

Бібліотека №1

КЗ «Бібліотечна мережа

м. Вознесенська»

скачать dle 12.0
Дата публікації: 26.04.2018 0 1 432
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно