альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

В день народження Євгенія Адольфовича Кібріка

21 лютого 2019 року Вознесенський художній музей відзначив річницю з дня народження народного художника, уродженця міста Вознесенська – Євгенія Адольфовича Кібріка.

На свято були запрошені працівники відділу культури, міських бібліотек, вчителі та учні шкіл, ветерани та художники.

День народження Євгенія Адольфовича співпав з 80-річчям створення ілюстрацій до книги відомого бельгійського письменника Шарля Де Костера «Легенда про Тіля Уленшпигеля».

Працівники музею познайомили присутніх з роботою Є.А.Кібріка над створенням образів одного з найкращих творів світової літератури.

Роман Шарля Де Костера про грандіозне повстання бідного люду - гьозів, просякнутий героїкою, показує беззавітну любов до Батьківщини і готовність служити їй і захищати її. Фландрія – країна в середньовічній Європі втратила свій суверинитет і була захоплена сильними державами. Особливого поневолення зазнало населення країни, коли її територію захопив Іспанський король Філіпп П. Багата і квітуча країна стояла перед цілковитим занепадом. Але загарбники відчували зростаючий опір населення. «Якщо не допомогти Фландрії, вона загибне!» - це був єдиний заповіт бідного люду країни, який у боротьбі за незалежність став поряд з вірними синами вітчизни.

З біографією бельгійського письменника Шарля Де Костера та зі змістом його твору познайомили присутніх працівники бібліотек Барановська Р.В., Євстратьєва Н.М. та Станєва Т.Д.

Зустріч відбувалась в залі, де була створена виставка творів Є.А.Кібріка до роману «Легенда про Тіля Уленшпигеля». За останні роки вперше ця серія робіт в музеї представлена повністю.

Працюючи над ілюстраціями, художник прагнув створити не схематичне зображення образів, а живих людей, які б могли розвиватися, рухатись, переживати радість і горе, поступово розкриватись як особистість. В результати складної і довгої праці одержався сильний супровід тексту книги. В ілюстраціях розкриваютьсяскладність та багатство душевного життя героїв, показують їх з різних боків, у всіх змінах їх трагічної або щасливої долі, примушують відноситися до них з тим же співчуттям і горячею зацікавленностью, як до живих людей. Образи, які створив художник, переконують щирою правдою, що вічно живе на землі і з новою силою воскресає в години народних потрясінь.

Приємною новиною для присутніх було повідомлення про те, що в Бельгії в місті Дамме працює музей Тіля Уленшпигеля, де в одній з вітрин експонується книга «Легенда про Тіля» з ілюстраціями Є.А.Кібріка.

Серія літографій до "Легенди про Тіля Уленшпигеля»" Шарля де Костера відіграла значну роль в творчості художника і поставила Кібріка в один ряд з самими видатними майстрами графіки.

Адміністрація художнього музею Є.А. Кібріка
скачать dle 12.0
Дата публікації: 22.02.2019 0 716
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно