альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Літературно-театралізована мандрівка «Подорож у Школу Радості» у дитячій бібліотеці

Цьогоріч 28 вересня в Україні та світі відзначили 100-річчя людини, творчість якої – унікальне явище в українській і світовій педагогіці. Це – видатний педагог Василь Олександрович Сухомлинський.

22 роки він був директором Павлиської школи, до його думок прислухалися, любили його. Він не лише наш сучасник. Він прогнозував майбутнє освіти, передбачав дефіцит емоційного спілкування, занепад етичної компетентності в суспільстві, тому, очевидно, так щедро в його творах представлене емоційне, естетичне виховання. Не залишилася осторонь цієї події бібліотечна спільнота нашого міста. Протягом року дитяча бібліотека КЗ «Бібліотечна мережа» м. Вознесенська у тісній співдружності з бібліотекарями та педагогами шкіл міста знайомили дітей, батьків, користувачів з життям та творчістю В.О.Сухомлинського. Ця робота не закінчується, і тому17 жовтня цього року бібліотеку відвідали учні 5-Б класу, ЗОШ № 4, класний керівник Волошина О.А. разом з керівником театрального гуртка, бібліотекарем школи Куліш Т.В. Діти поринули у бібліомікс  «Світлий геній «Школи Радості». З огляду книжкової виставки діти дізналися про цікаві факти біографії Сухомлинського, що він дуже любив дітей, створив для них Школу Радості і написав для них майже 1500 цікавих повчальних казок та оповідань.

Діти передивилися буктрейлер «Життя і творчість письменника» і поринули у літературно-театралізовану мандрівку «Подорож у Школу Радості», яка була захоплюючою та цікавою для дітей. Впродовж мандрівки діти побували на зупинках «Берег Поезії», де вони читали вірші В. О. Сухомлинського, відвідали зупинку «Театральну», де переглянули казки-мініатюри за творами письменника «Лисенятко-першокласник», «Півень і сонце», та самі виступили в ролі акторів та інсценували його казку «Сьома дочка». На зупинці «Загадковій» діти відгадали загадки по казках і оповіданнях Василя Олександровича, пограли в «Гру-добавлянку», гру «Так чи Ні».

Кожне покоління по-новому сприймає В. Сухомлинського, знаходить цінні дороговкази для навчання і виховання. Спадщина кожного митця і кожного вченого має свою долю. Одну досить швидко забувають, іншу – якийсь час тримають у полі зору. І лише небагатьом випадає залишитися у «великому часі». Є всі підстави стверджувати, що спадщина Василя Сухомлинського належить до останніх.

КЗ «Бібліотечна мережа» м. Вознесенська

скачать dle 12.0
Дата публікації: 18.10.2018 0 894
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно