альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

У бібліотеці № 1 пройшло свято для юних козаків

До Дня українського козацтва та Дня захисника України, що відзначаються на свято Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня  в бібліотеці  № 1 пройшла історично-патріотична зустріч «Слава козацька вічно жива».

Це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави, свято вшанування козацької доблесті та звитяги. І, нарешті, це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України, та усіх тих, хто поклав своє життя на Сході країни в ім’я суверенності та єдності нашої держави.

Колись козацтво виконало покладену на нього історичну місію і врятувало український народ від загибелі. Сучасні козаки гідні слави своїх предків. І це доводили учні 6 – Б класу ЗОШ №2, які завітали напередодні свята до бібліотеки №1 разом з класним керівником Михайловою Л.В.. Цікаві завдання чекали на команди під час конкурсів  «Найсильніша рука», «Приготування кулішу» та «Художник». Юним козакам були запропоновані інтелектуально-патріотичні конкурси «Знай наших», «Скарби української мудрості», які дозволили зануритись в неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.

 Дітям цікаво було дізнатись: хто такі запорожці та як ставали ними, про героїчні звитяги козаків, їх походи, побут та звичаї на Січі. Також учні згадували козацькі пісні, а деякі з них навіть і заспівали. Проявивши всі свої уміння і здібності, учасники ще раз довели, що вони є нащадками славного козацького роду, що в їх жилах тече кров сміливих, відважних, розумних людей – вільних козаків.

Для тих, хто захоплюється історією своєї держави, запрошуємо до  бібліотеки №1. В читальній залі  оформлена історично-патріотична експозиція «Тої слави козацької навік не забудемо»,  присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького, їх державній діяльності.

Запорізькі козаки і сьогодні надихають українських патріотів своїми прикладами жертовності, сміливості, рішучості і відваги. Козацтво стало символом прагнення українців до незалежності і свободи. З віків минулих козаки закликають нас боронити суверенітет України мудрістю, згодою, єдністю, братньою любов’ю.

Бібліотека №1

КЗ «Бібліотечна мережа

 м. Вознесенська»

скачать dle 12.0
Дата публікації: 12.10.2018 0 1 636
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно