альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Неповнолітню матір знайшли та повернули до родини

Робочий тиждень Служби у справах дітей розпочався з повідомлення поліції про зникнення 16-річної мешканки міста. Заяву про розшук написала матір неповнолітньої, оскільки з 28 грудня зв’язок з донькою був втрачений. Неповнолітня дівчина вже неодноразово свідомо залишає місце свого постійного проживання, не відвідує навчальний заклад, тому перебуває на обліку як дитина, що систематично залишає місце проживання.
До речі, робота соціальних служб міста з цією родиною є такою, що має довготривалий та складний характер. Матір дитини неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків відносно своєї доньки. На жаль, ні профілактична робота соціальних служб з матір’ю дитини, ні робота адміністрації школи, де вона навчається, не призвели до позитивного результату. Мати неповнолітньої дитини продовжувала нехтувати батьківськими обов’язками, дитина періодично тікала з дому.
Вичерпавши заходи профілактичного характеру відповідно до повноважень, Службою у справах дітей Вознесенської міської ради було ініційовано позов до суду про позбавлення недолугої матері батьківських прав. Але суд відмовив у задоволені позову, оскільки матір дитини запевнила суд, що зробила висновки та готова співпрацювати із соціальними службами. Суд апеляційної інстанції, до якого Служба оскаржувала рішення, залишив рішення суду першої інстанції в силі , але в рішенні поклав на Службу контроль за даною родиною.
Невдовзі неповнолітня завагітніла і восени минулого року народила хлопчика. Усі спроби соціальних служб допомогти неповнолітній матері отримати паспорт та зареєструвати факт народження хлопчика в РАЦСі, виявилися марними. Оскільки материнського інстинкту у неповнолітньої з народженням сина не з’явилось, бабуся, яка в свій час не змогла забезпечити своїй доньці належного виховання, взяла на себе функцію по догляду за онуком. А неповнолітня горе-матір продовжує мандрувати по країні.
Наразі неповнолітня матір знайдена поліцією та передана до родини, Службою у справах дітей міської ради готуються документи на притягнення до адміністративної відповідальності як матері неповнолітньої «мандрівниці», так і її самої, оскільки з народженням дитини виникають обов’язки по догляду та вихованню. Робота триває.

Служба у справах дітей Вознесенської міської ради
скачать dle 12.0
Дата публікації: 16.01.2021 0 818
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно