альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

В дитячій бібліотеці пройшов цикл масових заходів «Лине слава козацька з далеких віків»

Осінь. Пора радості та смутку, пора спокою і тривог, найбагатша, найщедріша пора. Свічками запалахкотіли берези, вбралися в золоті шати красені-клени, а осокори вже скинули своє золотисте вбрання. Тихі, мрійливі, зажурені стоять ці осінні дні. Земля переливається всіма відтінками золота, а над нею синє, чисте, бездонне небо. Жовтень – це не лише пора жовтіння листя, а й час завершення польових робіт і приготувань до зими, осінній місяць, багатий і щедрий на врожаї та свята: Свято Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День Захисника України, які ми відзначаємо 14 жовтня. В дитячій бібліотеці пройшов цикл заходів, присвячених цім подіям.
Напередодні свят в дитячій бібліотеці відбувся захід «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра». Зацікавлено і з уважністю слухали користувачі розповідь про історію виникнення козацтва, бойові, ратні подвиги, хоробрість і відвагу українських козаків. Майбутні захисники ознайомилися з літературою, яка представлена на книжковій полиці «Від Козаків до Кіборгів» про славних гетьманів, козаків – запорожців, та наших сучасних захисників. З захопленням діти подивились відео-перегляд «Загадка українських характерників».
Продовженням свят стала історична подорож «Відлуння козацької слави» на яку були запрошені учні 5 - А класу навчально-виховного комплексу «Загальноосвітній навчальний заклад I-III ступенів – дошкільний навчальний заклад» №3, разом з класним керівником Ворфоломєєвою О. С. та шкільним бібліотекарем Губою С. Б. Діти прослухали історію про захисників України, яка сягає часів давньої історії, коли створювалися легенди про українських козаків, чиї подвиги відомі всьому цивілізованому світу, а Свято Покрови було надзвичайно шановним серед українського козацтва. Ще діти дізналися про українського джуру, так зазвичай називали хлопчиків-козаків, які змалку навчалися козацької майстерності на Січі. Для того, щоб дізнатися чи гідні наші хлопчики, своїх пращурів, були проведені розважальні конкурси: «Секретний лист» завдання було в тому, щоб за допомогою міміки та жестів передати зміст листа, конкурс «Козацький майстер – шеф» на якому учасники на швидкість розібрали крупи для приготування каші , конкурс «Сила» на перевагу рук і «Художній конкурс» на якому діти із зав’язаними очима малювали вірного друга козаків коня А для всіх присутніх була проведена історична вікторина «Чи знаєте ви історію України?»
На завершення свят до бібліотеки завітали учні 3 – Б класу загальноосвітньої школи №7 з вчителькою Новак О. М. Діти передивилася лялькову виставу «Подорожуємо козацькими шляхами», під час, якої весело і завзято пройшли конкурси, ігри, козацькі забави. Конкурс «Хто кого перетанцює», гра – забава «Кашовари». Всі конкурси проходили в супроводі лялькових героїв - козаків: Крутий Вус, Пильне Око та козака Довгий Чуб.
Багато цікавого діти дізналися про життя козаків та все це продемонстрували, відповідаючи на питання історичного компасу «Як колись на Україні проживали козаки». Урочисто пройшла посвята хлопчиків в козачат з врученням заповідей козачат. І наостанок бібліотекарі побажали всім присутнім рости гідними спадкоємцями козаків – запорожців, бути сильними, здоровими, здатними захистити себе, свій народ, країну, щоб не було переводу козацькому роду.
Свята середини жовтня закінчилися, та попереду багато інших свят, на які вас завжди чекають в дитячій бібліотеці.

Адміністрація дитячої бібліотеки
скачать dle 12.0
Дата публікації: 21.10.2019 0 1 143
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно