альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Академія для допитливих у дитячій бібліотеці

Місяць липень - екватор канікулярного сезону, але нашим користувачам немає часу сумувати. Відходять в минуле часи, коли користувачі дитячої бібліотеки були пасивними споживачами інформації. Сьогодні бібліотекарі заохочують дітей до виконання того виду дозвіллєвої діяльності, яка їм подобається і якій вони надають перевагу. У дитячому віці дуже важливим є творчий процес. Там, де є творчість, ентузіазм, партнерство – там буде і успіх. Треба лише поставити мету. Вивчивши запити наших юних друзів, ми з’ясували, що їм цікаве все, що пов’язане з новими інформаційними технологіями. Айтішником мріє стати кожен український юнак, але програмування – це важка наука і не всім «по – зубах». Для початку необхідно вивчити ази, щоб стати висококваліфікованим спеціалістом.
Щороку, в останню п’ятницю липня, адміністратори корпоративних і домашніх мереж відзначають своє професійне свято – День системного адміністратора. Або, в американському варіанті – День подяки системному адміністраторові. Перший раз свято було відзначено 28 липня 1999 року. Кажуть, що професія сисадміна схожа на професію лікаря – якщо все працює добре, про нього і не згадують, але якщо не працює – сисадміна згадують всі і активно вимагають допомоги.
І в нашому закладі є така людина – це наш системний адміністратор Романенко Олександр, який підготував багато цікавої інформації для дітей. Всі присутні на заході стали асистентами нашого спеціаліста.
Діти дізналися про появу і розвиток різних інструментів, від рахункових паличок і абака, які в ході розвитку науки і техніки еволюціонували в калькулятори та різноманітні обчислювальні пристрої, в тому числі і персональні комп’ютери. Учасники заходу власноруч склали свій персональний комп’ютер з основних компонентів – материнської плати, процесора, оперативної пам’яті, жорсткого диску. Були представлені цікаві книги з цієї тематики, починаючи з літератури для «чайників» і для самих «просунутих» користувачів персонального комп’ютера.
Захід супроводжувався бурхливими емоціями і виявився настільки цікавим, що по його завершенню домовилися про наступні зустрічі та було прийнято рішення про моніторинг по визначенню наступних тем наших проектів.
Після заходу учасникам запропонували поставити «лайк» або «дизлайк» нашому заходу і ми отримали абсолютну кількість «лайків».
Адміністрація дитячої бібліотеки
скачать dle 12.0
Дата публікації: 15.07.2019 0 1 159
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно