альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Особливості відновлення роботи закладів та установ освіти після послаблення карантинних заходів у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

20 травня Кабінет Міністрів України своїм рішенням продовжив карантин в країні до 22 червня. Але, вже з 11 травня почали діяти деякі послаблення, а з 22 травня розпочався другий етап виходу з карантину. Зокрема, для закладів та установ освіти це означає, що відповідно до рішення міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації:
- з 27 травня дозволяється проведення спортивних тренувань на відкритому повітрі з дотриманням соціальної дистанції та карантинних норм, в яких беруть участь не більше 50 осіб;
- з 1 червня, за умови виконання всіх рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів (наявність захисних масок, антисептиків, дотримання безпечної соціальної дистанції між відвідувачами, регулярна дезінфекція та провітрювання, тощо), відновлює свою роботу КУ Інклюзивно-ресурсний центр, у зв’язку з чим запрошуємо батьків дітей, яким необхідно провести психолого-педагогічну комплексну оцінку, звернутись до адміністрацій своїх закладів освіти для формування пакету документів для надання до ІРЦ;
- з 1 червня, за умови виконання всіх рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів, також відновлюють роботу Вознесенська дитячо-юнацька спортивна школа та Вознесенський міський центр дитячої та юнацької творчості.
Головне наше завдання - це безпека та здоров’я дітей. Тому відкрити заклади дошкільної освіти буде можливо тільки після стовідсоткового виконання Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби, затверджених Головним державним санітарним лікарем України 21.05.2020 р. Це обумовлено необхідністю забезпечити всі умови для того, щоб наші діти почували себе в садочках безпечно та затишно, а їх батьки були впевнені в тому, що здоров’ю їх дітей нічого не загрожує.
Для того, щоб дитячі садки мали можливість прийняти дітей, наразі ведеться інтенсивна підготовча робота. Здійснюється генеральне прибирання та дезінфекція всіх приміщень, де будуть перебувати діти, особлива увага приділяється обробці харчоблоку, посуду, інвентарю для приготування їжі, проводиться закупівля необхідної кількості засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих та миючих засобів, здійснюється формування груп, переоблаштування приміщень ігрових і спальних кімнат з метою усунення ризиків, пов’язаних з роботою в період карантину, проводиться роз’яснювальна робота з працівниками закладів щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину.
У зв’язку з цим, відкриття усіх закладів дошкільної освіти, крім КДНЗ №6 «Любисток», Вознесенського НВК «Загальноосвітній навчальний заклад І ступеня № 9 - дошкільний навчальний заклад № 16» та Новогригорівського КЗДО «Оленка» планується здійснити з 15 червня. Батьки вихованців садочків, що не плануються до відкриття, у разі потреби, можуть звернутись до іншого закладу дошкільної освіти.
Хочу звернути увагу батьків на те, що для прийому дитини до садочка необхідно мати карантинну довідку від сімейного лікаря.
Крім того, на період карантину, у закладах дошкільної освіти буде обмежено доступ батьків та інших осіб, ранковий прийом дітей проводитиметься у спеціально відведеному місці, з обов’язковим температурним скринінгом та обробкою рук дитини антисептиком. У приміщеннях закладу проводитиметься дезінфекція поверхонь кожні 2 години та вологе прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів.
Більш детальна інформація про умови та порядок роботи закладу під час карантину буде розміщена на інформаційних стендах та сайті кожного садочка. У зв’язку з необхідністю забезпечити виконання всіх зазначених заходів просимо батьків з розумінням віднестись до їх впровадження.
Що стосується завершення навчального року в закладах загальної середньої освіти, то вже можу з упевненістю сказати, що, навіть з урахуванням послаблення карантину, дистанційний режим не відмінено. Як уже зазначалось раніше, учні отримають табелі успішності та свідоцтва досягнень за допомогою дистанційних засобів зв’язку - електронною поштою або в інший спосіб, свідоцтва про здобуття базової середньої освіти випускники 9-х класів отримають індивідуально, за наявності захисної маски або респіратора, у своїх школах за окремим графіком.
Щодо проведення в цьому році зовнішнього незалежного оцінювання, хочу також звернути особливу увагу випускників та їх батьків на те, що 20 травня 2020 року своїм наказом Міністерство освіти затвердило новий графік проведення ЗНО.
Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня і завершиться 17 липня.
Цьогорічне тестування проходитиме за посиленими заходами безпеки. Зокрема:
- допуск учасників ЗНО до будівлі, в якій буде організовано тестування, буде здійснюватись після проведення термометрії, оцінки наявності ознак респіраторних хвороб та за умови одягнення захисної маски/респіратора, так, щоб були покриті ніс та рот; при цьому, респіратори можуть використовуватись протягом всього тестування, а захисні маски повинні змінюватись кожні 3 години або якщо маска забруднилась чи стала волога;
- на вході до будівлі, в якій буде організовано тестування, буде виділене місце для обробки рук антисептиком;
- в аудиторіях під час складання ЗНО, дистанція між партами становитиме не менш ніж 1,2 метри;
- аудиторії, в яких проводиться тестування, перед і після його проведення провітрюватиметься не менше 30 хв., під час тестування, за сприятливих погодних умов, рекомендовано відкривати вікна при зачинених вхідних дверях.
Просимо всіх учасників тестування врахувати зазначені вимоги для успішного проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

Начальник Управління освіти ВМР Кисільова С.В.
скачать dle 12.0
Дата публікації: 28.05.2020 0 1 977
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно