альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Безвідповідальне батьківство

Соціальними службами міста під час здійснення перевірки умов проживання новонародженої дитини, яка виховується одинокою матір’ю, було встановлено, що півторамісячна дівчинка знаходиться у сусідки, де її залишила матір на невизначений час, а сама зникла в невідомому напрямку. Сусідка звернулася до соціальних служб щодо вирішення питання про подальше влаштування дитини, оскільки для малечі закінчилася суміш, вона постійно плаче, а матір не відповідає на дзвінки.

Під час збору інформації про матір стало відомо, що у свої 25 років вона була засуджена за зберігання наркотичних речовин та має двох малолітніх дітей. Старшу доньку покинула на своїх батьків, ніякої участі у її вихованні не бере. Новонароджену доньку, зі слів сусідки, матір вже неодноразово приносила та залишала на неї.

Соціальні служби з метою влаштування малолітньої дитини у безпечне місце звернулися до рідної бабусі, яка повідомила, що в неї на утриманні вже перебуває півторарічна онука, від якої відмовилась її донька. А тому прийняти в родину ще одну дитину у неї немає можливості. Наразі дівчинку влаштовано до родини тітки, яка здійснює тимчасовий догляд за дитиною. Через два дні горе-матір, усвідомивши свою провину, прийшла до Служби у справах дітей з метою повернення їй доньки.

Службою у справах дітей Вознесенської міської ради ініціюється питання про притягнення матері дітей до адміністративної відповідальності. На черговому засіданні комісії з питань захисту прав дитини буде вирішуватися питання про подальше перебування дітей на вихованні у матері, виходячи з їх найкращих інтересів.

Служба у справах дітей Вознесенської міської ради

скачать dle 12.0
Дата публікації: 09.10.2020 0 1 562
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно