альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Молодь Вознесенської громади в 2020 році матиме великі можливості для розвитку

#moloddobre #youthworkerdobre

В Вознесенській міській об’єднаній територіальній громаді розпочинаються тектонічні зрушення в сфері розвитку молодіжного руху. Досить широкий пласт молодіжних громадських організацій починає процес об’єднання заради створення стійкого представництва своїх інтересів при прийнятті рішень щодо молоді. Керівництво міста вітає такі молодіжні ініціативи й готове активно допомагати в розквіті молодіжного руху громади.

Розробляти молодіжну політику активно допомагають експерти програми DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність». Так, 19 грудня до Вознесенська завітали Анна Ганжул й Ірина Боднар в рамках проекту «Молодіжний працівник». Експертам представили результати дослідження, яке було проведене в громаді. В опитуванні взяла участь молодь віком від 14 до 35 років. Топ п’ять побажань молоді – це пільги на проїзд до школи, воркаут/спортивні майданчики, торгівельно-розважальні комплекси, дискотеки, зони відпочинку. Також з’ясували, де молодь проводить свій вільний час. Близько третини залишаються вдома. Ще 29% йдуть до парку, на річку або до лісу. Спортом та активним відпочинком займається сукупно 11 % (велосипед, спортзал). 25 % ходять в кіно чи кафе. Бібліотеками користуються лише 2 % молодих людей.

Цього року буде створено консультативно-дорадчий орган «Молодіжна рада при Вознесенській міській раді», який забезпечить можливість молоді реально впливати на прийняття рішень, що стосуються молодіжної політики. В подальшому молодь матиме можливість бути присутньою на засіданнях депутатських комісій, сесій міської ради, засіданнях робочих груп і комісій з питань, що стосуються молоді. Розробляється й молодіжна стратегія, прийняття якої заплановано на кінець лютого 2020 року. Керівництво міста співпрацює з Вознесенським Центром зайнятості населення. Відпрацьовуються спільні плани профорієнтації молоді.

Сьогодні йде робота щодо створення молодіжного хабу громадською організацією «Фабрика настрою». Місто надало приміщення колишньої вечірньої школи. Будівля потребує реновацій. Допомогти молоді зробити власне місце для розвитку можна вже сьогодні. «Фабрика настрою» розробила проект оновлення будівлі й збирає на його реалізацію кошти та бажаючих допомогти чи приєднатись до молодіжного руху в місті. Долучитися до проекту можна за посиланням: https://www.fabryka.fun/hub/.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

скачать dle 12.0
Дата публікації: 16.01.2020 0 1 320
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно