альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Безпека та здоров’я дитини - найголовніша цінність суспільства

12 квітня 2018 року Службою у справах дітей Вознесенської ради було ініційовано скликання позачергового засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконкомі щодо розгляду нагального питання про негайне відібрання новонародженої дитини у батьків. Підставою для розгляду даного питання стали повідомлення головного лікаря КУ «Вознесенський міський центр ПМСД» та Центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді міської ради про те, що виникла загроза життю та здоров’ю новонародженій дитині. Оскільки дитинка народилася передчасно, зі слабким здоров’ям, а тому потребувала особливого догляду та умов проживання, медичні працівники, здійснюючи патронаж над немовлям, систематично приходили до дитини, але батьки не відчиняли двері, тим самим чинили перешкоди для кваліфікованого медичного огляду дитини. Дана родина також перебувала в полі зору Центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді міської ради, як така, що потребує контролю з боку держави. Фахівцями ЦСССДМ було вжито вичерпних заходів для встановлення контакту з родиною, але батьки свідомо на контакт не йшли, доступ у будинок фахівцям не надавали.

В свою чергу, Службою у справах дітей Вознесенської міської ради також неодноразово були здійснені спроби перевірити умови проживання та догляду за немовлям, але батьки, переховуючись в будинку, не відчиняли двері. З метою проведення профілактичної роботи щодо виконання батьківських обов’язків, родині неодноразово залишалися запрошення відвідати Службу, але всі запрошення були проігноровані.

Батьки дитини систематично зловживають спиртними напоями, ніде не працюють, належного догляду за дитиною не здійснюють, не піклуються про її здоров’я та розвиток, що суперечить інтересам дитини і створює загрозу для її життя та здоров’я.

З метою захисту прав та виключно в найкращих інтересах малолітньої дитини, Виконавчим комітетом Вознесенської ради було прийнято рішення про негайне відібрання дитини у батьків, а також надано доручення Службі у справах дітей Вознесенської міської ради підготувати відповідний позов до суду.

Завдяки спільним діям соціальних служб, відділу поліції, медичних працівників дитинка була вилучена у батьків та поміщена в лікарню, де вона перебуватиме під пильним доглядом кваліфікованого медичного персоналу. Подальша доля дитини буде вирішуватися відповідно до чинного законодавства.

Служба у справах дітей Вознесенської ради

скачать dle 12.0
Дата публікації: 13.04.2018 0 1 357
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно