альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Центр надання правової допомоги розповів про результативні показники 2019 року

Вознесенський місцевий центр з надання безоплатної правової допомоги провів зустріч-звітування про роботу у 2019 році. Захід відбувся на базі центру. Дізнатись про діяльність системи безоплатної правової допомоги зібрались представники установ та громадських організацій.

Директор Вознесенського МЦ з НБВПД Сергій Сторчак розповів про первинну та вторинну правову допомогу. Сергій наголосив, що право на первинну юридичну допомогу мають абсолютно всі, хто проживає на території України. Вторинну правову допомогу можуть отримати певні категорії громадян, що зазначені в ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Директор центру зазначив, що протягом 2019 року було зареєстровано 6531 звернення клієнтів. Громадяни отримали кваліфіковані правові консультації та 644 клієнтів центру отримали вторинну правову допомогу. Окрім міста Вознесенська, у віддалених населених пунктах діють вісім структурних відділів центру «Бюро правової допомоги», а саме у м. Первомайськ та м. Южноукраїнськ, Братському, Веселинівському, Врадіївському, Єланецькому та Кривоозерському районах.

Начальник відділу правопросвітництва та надання БПД Олексій Усіков надав інформацію стосовно характеру звернень клієнтів. Частіше громадяни отримували консультації з наступних питань: соціального забезпечення, спадкового, сімейного, трудового, адміністративного, земельного, договірного, житлового та навіть з не правових питань.

Головний спеціаліст відділу правопросвітництва та надання БПД Лілія Рожнятівська розповіла про такий напрямок роботи, як правопросвітництва. Підвищення правової свідомості населення позитивно впливає на системні зміни в суспільстві і, як наслідок на подальший сталий розвиток країни. Саме тому важливо навчитись вирішувати проблеми у правовий спосіб, знати свої права та механізми їх захисту. Протягом 2019 року до співпраці було залучено вісім нових представників установ та громадських організацій, що мають схожі цілі та завдання. Наприклад, спільно з Державною службою зайнятості, що знаходиться на території обслуговування центру правової допомоги проводились лекції для безробітних на теми: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці», «Легальна та не легальна зайнятість», «Протидія торгівлі людьми»; «ВПО, як пільгова категорія», «Працевлаштування людей з інвалідністю», «Працевлаштування неповнолітніх» та інші.

Далі висловилась головний спеціаліст Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради Наталія Ховратович про плідну співпрацю у реалізації заходів протидії домашньому насиллю та торгівлі людьми. В свою чергу, голова громадської організації «ВАРМД» Тетяна Зелінська висловилась про доступність реєстрації громадських організацій: «Дуже зручно реєструвати громадські організації. Дуже спрощена ця процедура і не треба їхати до м. Миколаєва, можна звернутися до спеціаліста центру і отримати всю необхідну інформацію. Я реєструвала дві громадські організації і задоволена рівнем послуг. Все зрозуміло і швидко.»

Наприкінці зустрічі директор Центру Сергій Сторчак розповів про плани на 2020 рік про заходи із залученням більшої кількості молоді.


Отримати консультацію з правових питань можна у Вознесенському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який працює за адресою: 56000, м. Вознесенськ, вул. Київська, 26а, тел. (05134) 3-25-14

Перейти на офіційну сторінку наFacebookможна за посиланням: https://www.facebook.com/vmcbvpd/

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.

Місце розташування та контакти відділів бюро правової допомоги:
https://mykolaiv.legalaid.gov.ua/ua/miscevi-centri/voznesenskyi-mistsevyi-tsentr-z-nadannia-bezoplatnoi-vtorynnoi-pravovoi-dopomohy

Ще більше консультацій на інформаційному ресурсі WikiLegalAid, який можна знайти за посиланням wiki.legalaid.gov.uaскачать dle 12.0
Дата публікації: 17.01.2020 0 565
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно