альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

З 224-ю річницею, громадо! Вознесенці мають причини для оптимізму!

Шановна громадо! В день величного свята Вознесіння Господнього та 224-ї річниці нашого міста хочеться підбити підсумки року та довести – Вознесенську є чим пишатися!

Так сталося, що саме перед нашим днем народження мав честь зустрічати в громаді гостей - представників Європейського Союзу в Україні, думка яких щодо розвитку нашого міста як експертів є вкрай важливою. Ці люди не є сторонніми в Україні, вони супроводжують десятки проектів по всій Європі та можуть порівняти Вознесенськ з іншими європейськими містами і містами-підписантами, які мають аналогічну економічну ситуацію. Було дуже приємно почути, що нашу громаду оцінили, як одну з кращих в Україні за своєю активністю, небайдужістю та любовю до рідного міста.

Маючи бюджет розвитку лише 1,5 мільйона гривень, ми з вами не маємо права зупинятися. Саме тому, ризикуючи, беремося за проекти вартістю в десятки мільйонів гривень, які успішно завершуємо.

За останній рік громаді вдалося розпочати дуже потужний ремонт ЗОШ №8, який наразі на стадії завершення. Нині можу з впевненістю заявити, що на 1 вересня 2019 року дітки прийдуть до оновленої, однієї з найкращих шкіл регіону. В подальшому намагатимемося від 8-ї школи перейти з ремонтними роботами до інших, в яких навчається найбільше учнів. Наша задача – в найближчі роки привести всі школи міста до належного вигляду та санітарних умов. Вже зараз можна говорити про серйозні зміни в ЗОШ №3 та 10. До кінця поточного року в місті буде функціонувати 6-ть нових сучасних футбольних міні-полів зі штучним покриттям. В двох місцях будуть фактично замінені поля, а на мікрорайоні Болгарка молодь отримає нову сучасну локацію для відпочинку та зайняття спортом для всього мікрорайону.

Багато хто з вознесенців пам’ятає скарги та дорікання владі щодо неналежних умов у Вознесенській багатопрофільній лікарні. Але за останні роки вона змінилася до непізнаваності: пологове відділення відремонтовано та оснащено не гірше за сучасні клініки в розвинених регіонах, завершується повна термомодернізація педіатрії та поліклінічного відділення тощо. Фактично наша лікарня ремонтується та покращується не в одному місці чи корпусі, а в її стінах відбувається комплексний підхід до створення комфортного середовища для перебування в ній всіх жителів громади. Також навесні цього року розпочато капітальний ремонт амбулаторії №1, що по вулиці Короленка.

Охорона здоровя, освіта, безпека та якісна вода – це ті основні чинники, на яких формується комфорт для проживання вознесенців та базується любов до рідного міста. Тож я, як міський голова, і ставлю акцент саме на цих благах містян. Звичайно, зараз найбільшою проблемою в громаді є дороги та тротуари. Але, повірте, це - величезні капіталовкладення. Реалізувавши на ремонт доріг ті 10-15 мільйонів, які зараз витрачаємо на школи та лікарню, разючих змін в дорожній інфраструктурі мешканці громади не отримали б, а достойні умови в установах, якими користуються тисячі вознесенців, маємо.

Ще однією гордістю Вознесенська є фізкультурно-оздоровчий комплекс «Водограй». Це відомий спортивний комплекс, який дивує людей та піднімає авторитет нашого міста серед сусідніх громад. За минулий рік міська влада зробила ще один серйозний крок задля його енергетичної незалежності. За один мільйон гривень були переобладнані сонячні нагрівачі, які в літній період забезпечують тепловою водою душові та басейн, не використовуючи при цьому газ та електричну енергію. Тож ФОК «Водограй» є прикладом енергозбереження та далекоглядності нашої громади!

Однозначно заслуговує на те, щоб в нього переймали досвід, громадянське суспільство Вознесенська. За це хочу подякувати нашій молоді, яка є дуже активною. Кожен бажаючий може виступити ініціатором та провести захід як для дітей, так і для дорослих, а міська влада завжди рада підставити своє плече. В підтвердження цьому є захід до Дня захисту дітей у парку Січової Слави, де небайдужа молодь організувала для діток сучасний розважальний захід із поїданням морозива. Упевнений, що якщо ми єдині, то матимемо спільний результат – гарні умови проживання у Вознесенську. Бо тільки за умови спільної роботи на благо громади місто й надалі буде займати передові позиції серед подібних громад рідної України.

Дорогі вознесенці! Щиро вітаю вас із 224-м Днем народження міста! Бажаю всім миру, достатку та душевного спокою. Завжди залишайтеся патріотами своєї сім’ї, своєї громади та своєї країни. Адже нам є чим пишатися! Єднаймося для подальших здобутків рідного Вознесенська! Зі святом!

Міський голова

Віталій Луков

скачать dle 12.0
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно