альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Об’єктивно й неупереджено про співфінансування проектів

З настанням передвиборчого процесу у зв’язку з виборами до Верховної Ради України мушу визнати та попередити вознесенців, що кількість подібних статей на сторінках газет та різноманітних електронних ресурсів збільшиться. Тому зараз вважаю за потрібне надати мешканцям громади повну та об’єктивну інформацію щодо співфінансування проектів з міського бюджету, не частково вирвану з контексту Великої ради, яку озвучив депутат обласної ради Невеселий В.В.

Я, як міський голова, дійсно не надавав гарантійних листів щодо виділення коштів із міського бюджету на співфінансування проектів, які запропонував депутат обласної ради Владислав Невеселий. Нічого особистого при цьому не передбачалося. По-перше, ці проекти не були узгоджені з міської радою на спроможність їх співфінансування та не були включені до бюджету на 2019 рік. Як відомо, бюджет громади сформовано та затверджено ще в грудні минулого 2018 року. В ньому чітко прописано пріоритети на 2019 рік: ремонт доріг; завершення реконструкції ЗОШ №8, яка в результаті має стати еталонною в рамках реформи «Нова українська школа», та ремонт у Вознесенській багатопрофільній лікарні. По-друге, для того, аби вносити будь-які зміни до бюджету й давати гарантійні листи, необхідно відповідно до Бюджетного Кодексу мати перевиконання міського бюджету в розмірі 5 %, яке наразі складає лише 0,6%.

На сьогодні в громаді загалом розроблено чималу кількість проектів на загальну суму співфінансування близько 1 мільйона гривень. Це проекти не лише депутата обласної ради Невеселого В.В., а й інших депутатів обласної ради, інвестиційних організацій. Тож говорити лише за 50 тисяч гривень, які стосуються проектів конкретно однієї особи, не зовсім коректно.

Звичайно є бажання зробити багато: затишні локації для відпочинку в кожному мікрорайоні громади, ідеальні умови для навчання діток в кожній школі, відремонтовані за європейськими стандартами асфальтобетонні покриття вулиць тощо. Але є реалії фінансової спроможності громади, де ми маємо вибирати головне, шукати певні компроміси задля покращення умов життя вознесенців.

Хочу порекомендувати Владиславу перед тим як робити гучні заяви, підходити комплексно до вирішення питань життєдіяльності громади. Похвально ставлюся до бажання самостійно надати співфінансування на освітні проекти. Це буде гарний внесок у розвиток міста як жителя громади й депутата обласної ради за сумісництвом. Саме про такий варіант реалізації проектів йшлося на Великій раді. Ініціатор проекту вишукує можливості для співфінансування без залучення бюджетних коштів (принаймні на нинішньому етапі).

Запрошую всіх небайдужих до покращення життя в місті, залучення додаткових коштів на розвиток громади. А міська рада і я особисто підтримаємо ініціативи, не нашкодивши тим справам, які є пріоритетними для міста.

Міський голова Віталій Луков

скачать dle 12.0
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно