альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Робота Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради щодо додержання законодаства про працю

Відділом праці та соціально-трудових відносин Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради з метою забезпечення у межах своїх повноважень додержання законодавства про працю, зайнятість у 2020 році була проведена певна робота.
Надана методична допомога та проведена інформаційно-роз’яснювальна робота з питань:
-оплати і нормування праці, своєчасної виплати заробітної плати, дотримання державних мінімальних гарантій в оплаті праці 12 суб’єктам господарювання;
-використання робочої сили та профнавчання на виробництві, переваг легальної зайнятості, колдоговірної роботи 12 суб’єктам господарювання;
-забезпечення виконання нормативно-правових актів та реалізації державної полі-тики в галузі охорони праці -16 суб’єктам господарювання;
-умов праці (щодо реалізації соціального захисту працюючих, зайнятих на роботах з несприятливими умовами праці) -16 суб’єктам господарювання.
В ході проведеної роботи атестовано 25 робочих місць зі шкідливими та важкими
умовами праці, які підлягають атестації. на 16 підприємствах. За результатами проведеної атестації 56 працівників підтвердили право на пільги та компенсації, а саме: достроковий вихід на пенсію, щорічні додаткові відпустки, доплати та безоплатне отримання молока.
Всього по Територіальній громаді міста Вознесенська підлягає атестації 837
робочих місць із шкідливими та важкими умовами праці, з них атестовано 770 робочих місць, що складає 92,0%.
Відділом праці здійснюється повідомна реєстрація колективних договорів підприємств, установ та організацій Територіальної громади міста Вознесенська. У 2020 році було зареєстровано 102 колективних договори наданих на реєстрацію. Під час реєстрації колективних договорів надається інформаційно-консультативна допомога керівникам, спеціалістам, головам профспілкових організацій та представникам трудових колективів з питань необхідності укладення колективних договорів та відповідності їх положень нормативно-правовим актам.
З метою вжиття заходів щодо забезпечення стовідсоткової виплати заробітної плати працівникам міста щоденно проводиться моніторинг стану виплати та погашення заборгованості із заробітної плати в розрізі підприємств, установ та організацій.
Забезпечується жорсткий контроль за дотриманням підприємствами, установами та організаціями статті 15 Закону України «Про оплату праці» та першочерговості направлення коштів на виплату заробітної плати. При проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи на підприємствах, установах та організаціях щодо додержання ними законодавства про працю, визначаються шляхи та джерела погашення заборгованості із виплати заробітної плати..
Інформація за результатами проведеної роботи розглядається на засіданнях координаційної ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат..
З метою легалізації зайнятості, легалізації заробітної плати, недопущення використання роботодавцями найманої робочої сили без належного оформлення трудових відносин, розширення сфери докладання праці та зниження рівня безробіття при виконавчому комітеті Вознесенської міської ради створена та діє робоча група, яка затверджена рішенням виконавчого комітету міської ради. До складу робочої групи увійшли фахівці відділу праці та соціально-трудових відносин Управління соціального захисту населення, Вознесенської міськрайонної філії Миколаївського центру зайнятості, управління Пенсійного фонду, фахівці фінансового Управління, фахівці відділів податкової інспекції та інспектор праці. Рейди робочої групи здійснюються щотижня.
У зв’язку із введенням карантинних заходів у 2020 році діяльність робочої групи була відновлена лише в серпні. В результаті проведеної роботи з легалізації зайнятості було здійснено 16 виходів, обстежено 302 суб’єкти господарювання і виявлено 13 осіб, які працювали без документів та 38 осіб (найманих працівників), які були не оформлені належним чином, яким роздані буклети на тему «Офіційне працевлаштування - соціальний захист для працівників» .
Крім того, робочою групою проведено 7 засідань, на яких надано 15 доручень інспектору праці.
Також на Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради покладені функції здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю. Повноваження здійснювати державний контроль за додержанням законодавства про працю з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин покладені на інспектора праці.
У 2020 році інспектором праці було здійснено 8 інспекційних відвідуваннь, які проводились Управлінням Держпраці в Миколаївській області та проведено 12 відвідувань роботодавців з метою інформування їх та працівників про найбільш ефективні способи додержання законодавства з питань оформлення трудових відносин.
За 12 місяців 2020 року інспектором праці направлено 4 звернення до Національної поліції та 1 звернення до Державної податкової служби щодо розгляду виявлених фактів порушень законодавства про працю відповідно до їх компетенції.
Протягом 2020 року надано 13 публікацій в місцевій газеті «Новини Вознесенська: «день за днем» і 2 публікації на офіційному інтернет-сайті м.Вознесенська, в тому числі 7 публікацій щодо діяльності робочої групи.
Проведено 12 «гарячих ліній» на тему «Додержання законодавства про працю», прийнято на особистому прийомі 2 особи.
Завдяки вжитим заходам у 2020 році оформили підприємницьку діяльність та трудові відносини з найманими працівниками 277 осіб та працевлаштовано 104 особи на юридичних підприємствах.
Управління соціального захисту ВМР
скачать dle 12.0
Дата публікації: 29.12.2020 0 561
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно