альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Обов’язковий медогляд працівників: кому слід проходити та як часто

Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради нагадує роботодавцям, що відповідно до вимог ст. 17 Закону України «Про охорону праці» та Порядку проведення медичних оглядів, власник підприємства зобов’язаний за свої кошти організувати проведення попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, щорічного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року, а також профілактичних медичних оглядів працівників підприємств харчової промисловості, громадського харчування і торгівлі, водопровідних споруд, об’єктів комунально-побутового обслуговування, інших підприємств, установ, організацій, професійна чи інша діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може спричинити поширення інфекційних захворювань, виникнення харчових отруєнь.
Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій та їх періодичність затверджено наказом Міністерства охорони здоров'я України від 21.05.2007 р.№246 .
До відома! Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним медичним оглядам, затверджено постановою Кабміну від 23.05.2001 р. № 559.
Роботодавець згідно з чинним законодавством відповідає за організацію і своєчасність проходження працівниками обов’язкових медичних оглядів і допуск їх до роботи без необхідного медичного висновку. На час проходження медичних оглядів за працівником зберігається місце роботи і середній заробіток.
Працівників, які без поважних причин не пройшли у встановлений термін обов’язковий медичний огляд у повному обсязі, відсторонюють від роботи й можуть притягти до дисциплінарної відповідальності.

Управління соціального захисту населення ВМР
скачать dle 12.0
Дата публікації: 19.02.2020 0 584
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно