альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Звіт з єдиного соціального внеску , що нового

Вознесенське об’єднане управління Пенсійного фонду України Миколаївської області звертає увагу страхувальників на основні вимоги  Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування № 435:

  1. Строки подання звіту з ЄСВ (додаток 4).

Звітним періодом є календарний місяць. Роботодавці за своїх працівників та осіб, які надають послуги чи виконують роботи згідно з договором ЦПХ, зобов’язані формувати та подавати до органів доходів і зборів звіт за формою   № Д4 протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного періоду.

  1. Роботодавець (як фізична особа, так і юридична особа) подає звіт з ЄСВ за основним місцем взяття на облік як платника ЄСВ в органах доходів і зборів одним з таких способів:
  • засобами електронного зв’язку в електронній формі із використанням ЕЦП;
  • на паперових носіях разом з електронною формою на електронних носіях інформації;
  • на паперових носіях без електронної форми, якщо у роботодавця кількість застрахованих осіб не перевищує п’яти.

     Усі роботодавці подають звіт за формою Додатку 4 до органу доходів і зборів у вигляді таблиць 1, 5, та 6.

Таблицю 7 подають лише ті роботодавці, в яких є працівники, яким встановлюються умови пенсійного забезпечення, відмінні від умов загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, трудова діяльність зараховується при визначенні права на відповідну пенсію, а також ведеться облік періодів страхового стажу, не пов'язані з трудовою та/або професійною діяльністю.

Зміни:

Таблиця 1 звіту з ЄСВ – три нових рядки про працівників-інвалідів!

Зміни у заголовній частині. В заголовній частині цієї таблиці тепер в реквізиті 15 зазначається не штатна чисельність працівників (як було раніше), а облікова кількість штатних працівників. При цьому решта рядків цього реквізиту залишилися без змін. Середньооблікова кількість штатних працівників визначається роботодавцем відповідно до п. 3.2 Інструкції  №286.

         В таблиці 1 з’явилися рядки, в яких потрібно буде  відображати різницю між фактично нарахованим розміром ЄСВ для осіб з інвалідністю за пільговою ставкою (8,41%, 5,3%, 5,5%) та загальною ставкою нарахування 22%. Ці рядки додано до рядку 3 таблиці 1.

Таблиця 5 – додано сім нових граф для відомостей про працівника!
     -   реквізит 12 – «Професійна назва роботи»;

  • реквізит 13 – «Код ЗКПТР»;
  • реквізит 14 – «Код класифікатора професій»;
  • реквізит 15 – «Посада»;
  • реквізит 16 – «Документ підстава про початок роботи та відпустку, кінець трудових або цивільно-правових відносин, переведення на іншу посаду»;
  • реквізит 18 – «дата створення нового робочого місця (штатної одиниці) на яке в звітному періоді працевлаштований працівник»;
  • реквізит 19 «Військове звання».

   Отже, тепер в цій таблиці потрібно буде вказувати не лише прийняття та звільнення правників, їх декретні відпустки, а ще й переведення працівника на іншу посаду або зміну назви посади!  Звісно, якщо таких кадрових операцій у звітному місяці не було, складати і подавати таблицю 5, як і раніше, не потрібно.
         В  таблиці 5 є  реквізит 8 «категорія особи». І всі категорії осіб перелічені безпосередньо в самій таблиці 5 внизу під табличною частиною. До них в новій редакції таблиці 5 було додано такі категорії осіб:

  • 7 - особи із числа військовослужбовців, особи рядового і начальницького складу, які отримують допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами;
  • 8 - особи із числа військовослужбовців, особи рядового і начальницького складу.

Таблиця 6 – новий код типу нарахувань 14!

         Загальний вигляд таблиці 6 Звіту з ЄСВ змін не зазнав.

         При заповненні реквізиту 10 таблиці 6 вже застосовувався раніше код 13. За ним має відображатися сума різниці між розміром мінімальної заробітної плати та фактично нарахованою заробітною платою за звітний місяць (із заробітної плати/ доходу, грошового забезпечення). Але це стосується поточного місяця.

         Новий код типу нарахувань 14 - сума різниці між розміром мінімальної заробітної плати та фактично нарахованої заробітної плати (доходу) за попередні періоди у зв'язку із здійсненням перерахунку при звільненні працівника за попередні періоди, пов'язані з уточненням днів використаної наперед відпустки (у зв'язку із сторнуванням).

         Отже, в решті випадків  для відображення різниці за минулі звітні періоди користуємось кодом 13 або 2.

 Чинним вважається останній електронний або паперовий звіт, поданий страхувальником до закінчення строків подання звітності, який пройшов всі контролі при завантаженні до Реєстру страхувальників та до Реєстру застрахованих осіб.

 

Вознесенське об’єднане управління

Пенсійного фонду України

Миколаївської області

скачать dle 12.0
Дата публікації: 02.11.2018 0 953
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно