альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Донор – рятівник людини!

Шановні мешканці міста та району Вознесенщини! Вашої допомоги чекають хворі та потерпілі, які потрапили у біду. Просимо Вас надати безоплатно частку своєї крові для рятування їх життя.
Ваше благородне, безкорисне рішення, надати частку своєї крові людині, які її так потребує є неоціненним гуманним актом.
Дарована Вами кров може бути рішуча та єдина частка в боротьбі за рятування життя Ваших рідних, близьких, друзів, товаришів, а можливо й незнайомих хворих та потерпілих.
Запам'ятайте! Крапля Вашої крові надала екстрену медичну допомогу хворому, допомогла йому вижити, вийти з критичного стану, принесла радість та щастя у родину, де була така біда.
У серці кожної врятованої Вами людини назавжди залишається до Вас велика подяка, та побажання Вам міцного здоров'я та добра.
Шановні мешканці громади та району, якщо Ви бажаєте стати донором крові, Ви повинні знати та виконувати правила:
  1. Донором крові може бути тільки здорова людина, віком від 18 до 60 років чоловіки та жінки до 55 років.
  2. До обстеження та давання крові не допускаються:
  • хворі , або ті, що перехворіли на туберкульоз, сифіліс, СНІД, вірусний гепатит, бруцельоз, сипний тиф, злоякісні новоутворення, хвороби крові, психічні захворювання, серцево-судинні захворювання, на хвороби органів дихання, травлення, печінки та нирок, хвороби ендокринної системи, шкірні хвороби, а також оперативні втручання з
  • приводу ампутацій або резекцій органів.
  • із запахом алкоголю, особи із опіоїдною залежністю.
  • після захворювань: ангіни, грипу, після приймання антибіотиків не раніше одного місяця.
Шановні донори крові! В день обстеження та дачі крові не можна приймати жирну їжу (сало, масло, молоко, сметану, молочні продукти, ковбасні вироби, будь які жири, горіхи, насіння та інше). Ця заборона надається тому, що жири швидко всмоктуються у крові, та порушують проведення аналізу крові. Вечеряти та снідати треба обов'язково! Але приймати легку їжу. Рекомендується легкий сніданок (овочі, фрукти, хліб, каші, макаронні вироби, багато питва: чай, компоти, соки, киселі).
Шановні донори крові, звертаємось до Вас з проханням допомогти "Банку крові" нашої лікарні.
Виникла проблема забезпечення наявності компонентів крові у лікарні з третьою та четвертою групами крові. Кількість донорів крові, бажаючих дати свою кров з кожним роком зменшується.
Існує чотири групи крові. Для рятування життя людини потрібно надати тільки ту групу крові, та резус належність, які є у людини, котра потребує екстреної медичної допомоги. У відсотковому співвідношенні менше всіх знаходяться люди (10-15%), які мають третю та четверту групу, та негативний резус-фактор.
Звертаємось до донорів крові, які мають третю та четверту групу крові, зарезервувати свою кров у "Банку крові" нашої лікарні, для можливості надання екстреної медичної допомоги. Даних зразків крові завжди катастрофічно не вистачає.
Здана Вами кров врятує чиєсь життя, а здана донорами кров врятує Ваше життя., так працюють "Банки крові" лікарень.
Шановні донори крові! Відділення заготівлі крові чекає Вас кожного вівторка та середи для дачі крові.
Допоможіть забезпечити надання екстреної допомоги хворим з третьою та четвертою групою крові.

Сектор з питань ОЗ УСЗН ВМР
за матеріалами завідувача ВЗК КП "КНП Вознесенська багатопрофільна лікарня" ВМР
Баланчук В.О.
скачать dle 12.0
Дата публікації: 29.07.2019 0 662
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно